Треньорът на Рома Даниеле Де Роси похвали своя отбор за

...
Треньорът на Рома Даниеле Де Роси похвали своя отбор за
Коментари Харесай

Даниеле Де Роси: Беше героично представяне, но Леверкузен е наистина силен отбор

Треньорът на Рома Даниеле Де Роси похвали своя тим за героичното показване, само че призна, че Байер Леверкузен е по-силният тим и справедливо продължава на финала на шампионата Лига Европа.

Реваншът на " БайАрена " приключи 2:2 и Леверкузен се класира за мача за трофея с общ резултат 4:2.

Рома бе на път да стане първият тим, който побеждава " аспирините " този сезон след две маркирани дузпи от Леандро Паредес, само че след автогол на Джанлука Манчини и попадение в сетния момент на Йосип Станишич Леверкузен продължи серията си на рекордните 49 следващи мача без проваляне.

" Беше героично показване, само че Леверкузен е в действителност мощен тим. Мислех, че представянето ни и в двата мача е положително, нямахме задоволително удари към вратата и от време на време това може да направи разликата, само че момчетата бяха невероятни “, сподели Де Роси пред " Скай Спорт Италия ".

" Само преди два дни дадохме всичко от себе си до последната секунда против Ювентус, още веднъж довечера бяхме подложени на необикновено физическо и психическо натоварване. Когато успееш да върнеш резултата от 2:0 и се доближиш до чудото, знаейки, че никой в никакъв случай не ги е побеждавал този сезон и да допуснем подобен обикновен гол, в действителност боли ", разяснява Де Роси.

" Научавам нещо във всеки мач, това е ново прекарване за мен, единствено преди година бях в Серия Б. Мисля, че единствено четирима или петима треньори на Рома са играли на европейски полуфинал, тъй че се гордея с това. Работата ми не е лимитирана до 90 минути, тя е да проучвам за какво не стигнахме до финала и съгласно мен това е по този начин, тъй като срещнахме тим, който беше по-силен. Винаги съм казвал, че ще дадем всичко от себе си, ще опитаме всичко, което можем и в случай че най-после противниците са по-силни, ще им стиснем ръцете. Е, това се случи, ние им стискаме ръцете ", сподели още наставникът на Рома.



Звездата на отбора Пауло Дибала остана на пейката, откакто не беше изцяло подготвен поради мускулни болки.

" Дибала още веднъж усети болки след 10 минути подготовка в сряда. Мислех да влезе за 10-15 минути, само че мачът потегли по друг метод и аз взех решение да изчакам, ако имаме потребност от него за продълженията ", сподели още Де Роси.

Аталанта ще се изправи против Байер Леверкузен във финала на Лига Европа в Дъблин на 22 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР