> Абрамович, Усманов и Блаватник - трима от най-богатите руснациМилиони,

...
> Абрамович, Усманов и Блаватник - трима от най-богатите руснациМилиони,
Коментари Харесай

500 свръхбогати руснаци владеят 40% от богатството на страната

 > Абрамович, Усманов и Блаватник - трима от най-богатите руснаци
Милиони, милиарди, трилиони

Това значи, че делът, притежаван от най-богатите хора в Русия, е близо четири пъти по-голям от междинната стойност в международен мащаб, която възлиза на 13%, пресмята съветската компания " РосБизнесКонсалтинг “.

Личното благосъстояние на хората в международен мащаб също доближава рекордни стойности - през 2020 то е повишено до 250 трилиона $, което съставлява покачване от 8,3%. Това се дължи главно на растежа на фондовите пазари, както и на възходящите спестявания, показват създателите на отчета.

От Boston Consulting Group предвиждат ново доста нарастване на благосъстоянието по света през идващите пет години - поради предстоящото възобновяване на стопанските системи. Водещи по този индикатор ще бъдат най-много Северна Америка, Западна Европа и Азия, като се изключи Япония. Към 2025 година тези райони ще концентрират 87 % от упования растеж на благосъстоянието.

Къде живеят най-вече свръхбогати хора?

И още едно от заключенията в отчета: през предходната година броят на супербогатите хора в света се е нараснал с 6000, достигайки 60 000 души. Тези хора имат капиталови активи на обща стойност 22 трилиона $.

Най-много супербогати хора има в Съединени американски щати, следвани от Китай. На трето място се нарежда Германия, където живеят 2900 супербогаташи. В тази ранглиста за свръхбогати се считат всички хора, които притежават повече от 100 милиона $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР