Абонаментна карта за 0.68 лв на ден и месечна за

...
Абонаментна карта за 0.68 лв на ден и месечна за
Коментари Харесай

Нови карти за градския транспорт в София са в сила от днес

Абонаментна карта за 0.68 лева дневно и месечна за 10 лв. за родители. Това са част от новите транспортни документи за градския превоз в столицата.

Младежи до 26 години , без значение дали работят или учат, могат да пътуват с годишна карта за 250 лв.. Тя важи за цялата градска мрежа, в това число и за метрото. Няма ограничаване в броя на пътуванията и транспортните средства, които младежите употребяват. Пътуването с нея излиза по 0.68 лева дневно и по този начин съпоставено с постоянната карта за столичния градски превоз, младежите пътуват два месеца гратис. Картата им дава опция и за три месеца гратис гледане на българско кино на специфична платформа.

Срещу цена от 200 лв. за година учениците и студентите ще могат да пътуват в столицата. Картата се вкарва за първи път и ще важи за целия публичен превоз. С нея неограниченото пътешестване излиза 0.54 лева дневно. Зареждането е еднократно против документ от учебно заведение или университет в София, в случай че ученикът или студентът за първи път влизат в съответното образователно заведение. Ако и досега са имали карта, не е належащо да показват увещание. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лв..

Годишната абонаментна карта , която се трансформира в един от най-търсените транспортни документи, към този момент ще може да се заплаща на 3 вноски , а не както до момента - единствено на две. Първоначалната вноска е с годност до 3 месеца на стойност 150 лв. ; втората вноска е за идващите три месеца - 120 лв. , а за второто полугодие или последните 6 месеца цената е 100 лв. . Ако идната вноска не бъде платена, то картата към този момент не е годна. Цената за заплащане едновременно остава непроменена - 365 лв..

Още една нова услуга влиза в действие от през днешния ден. Тя е в помощ на младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за развъждане на детето си, към този момент може да употребява месечна карта на стойност 10 лв. за цялата градска мрежа. Единственото е условие е показване на увещание за неговия статут в пункт на Центъра за градска подвижност.

Новите карти за пътешестване дават повече благоприятни условия за пътешестване за младежи, възпитаници, студенти и родители. Всички транспортни документи са налични онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата: https://webportal.sofiatraffic.bg/
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР