ABN AMRO Open, финалЯник Синер – Даниил Медведев 5-7, 6-2,

...
ABN AMRO Open, финалЯник Синер – Даниил Медведев 5-7, 6-2,
Коментари Харесай

Медведев спечели титлата в Ротердам. Завръща се в топ 10


ABN AMRO Open, край
Яник Синер – Даниил Медведев 5-7, 6-2, 6-2


Даниил Медведев завоюва купата на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам. На финала в зала „ Ахой “ той направи поврат против Яник Синер – 5-7, 6-2, 6-2. По този метод някогашният №1 в света добави 16-и трофей в кариерата си, а триумфът му подсигурява и завръщане в топ 10 на международната класация.

Преди финала, руснакът и италианецът се бяха срещали четири пъти, като всеки от тях беше на хард на закрито (Марсилия 2020, 2021; Финалите на АТР 2021; Виена 2022). Медведев беше победител във всяка от срещите, а салдото му към този момент е 5-0 против Синер.

„ Дойдох за първи път през 2018 година и незабавно ми хареса. Двете ми предходни участия бяха ужасни, тъй че в този момент се веселя, че завоювах “ – сподели първенецът.

Италианският тенисист имаше опцията да завоюва купа в две следващи седмици, откакто беше най-хубав в Монпелие, и влезе в срещата с доста нападателна игра и убеденост, само че последователно бе обезвреден.

Синер изпусна задатък от 4-1 гейма в първия сет, само че в дванадесетия гейм съумя да пробие и по този метод затвори частта от посрещане – 5-7.

След подновяването на играта Медведев се възползва от грешките на съперника си и осъществя ранен брейк, а след това направи и втори за 4-1. В идващия гейм международният №11 навакса закъснение от 0-40, което се оказаха и последните благоприятни условия, които даде на италианеца в лично побаване – 6-2.

В третия сет за Яник ставаше все по-трудно да си отваря пространства на корта, с цел да нападна. Това докара и до непредизвикани неточности, от които Медведев се възползва. Той проби за 2-1, а след това влезе в серия и натрупа задатък от 5-1, преди най-после да постави точка на мача – 6-2.

Новият първенец към този момент има баланс 10 победи и 4 провали в Ротердам.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café с посетител Гери Топалова
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР