Abierto Mexicano Telcel Presentado por HSBC, полуфиналРафаел Надал – Даниил

...
Abierto Mexicano Telcel Presentado por HSBC, полуфиналРафаел Надал – Даниил
Коментари Харесай

Перфектен тенис? Надал отново надигра Медведев и е на финал в Акапулко


Abierto Mexicano Telcel Presentado por HSBC, полуфинал
Рафаел Надал – Даниил Медведев
6-3 6-3

14 от 14. Рафаел Надал продължава да написа история и да усъвършенства най-силното начало на сезон, което е правил в кариерата си.

Матадора надигра за повторно през 2022 международния №2 Даниил Медведев, а равнището, което показва на корта, бе внушително. Испанецът победи след 6-3 6-3 и се класира за край в Акапулко.

До средата на втората част Рафа бе държеше безспорен надзор на събитията. Раздвижваше противника си по корта, разнообразяваше непрекъснато ударите си и печелеше превъзходство точно с това – Медведев не успяваше да планува какво следва от ракетата на Надал и не намираше отговорите на въпросите, които съперникът му задаваше.

Руснакът имаше повече уинъри, само че и повече непредизвикани, до момента в който носителят на 21 трофеи от Големия шлем показваше доста изчистена игра.

Не съумя да пробие при 1-0, само че го стори при идващото подаване на Даниил и резервира задатъка си до края на първата част.

Макар да бе продънен и в откриващия гейм на втория сет, последователно Медведев заигра доста по-силно и качеството на срещата се увеличи внезапно.

При 1-2 стигна до 4 брейкбола, само че същинският маратонски гейм бе при 2-3. 19 минути, Девет дюса и седем брейкбола. Бъдещият водач в ранглистата правеше всичко правилно, само че Рафа бе просто съвършен във значимите точки – първият начален удар работеше, форхендът също бе надеждно оръжие, а подборът на къси топки бе безукорен и своевременен.

След два бързи гейма Медведев трябваше да опита да сервира за оставане в срещата при 3-5 и пропиля задатък от 40-0, преди да му се наложи да избавя мачбол. Макар да се измъкна от първия, при втория се пречупи.

Рафа ще играе на финала против Камерън Нори, който по-рано през днешния ден изненада Стефанос Циципас в другия полуфинал с 6-4 6-4.

Гъркът не изигра най-хубавия си мач, само че и противникът му поддържаше постоянен напън и се възползва от съмненията на международния №4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР