A1 изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България -

...
A1 изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България -
Коментари Харесай

A1 изгражда нашата част с непрекъсваеми 5G и роуминг услуги по транспортния коридор България-Гърция

A1 построява българската част от трансграничния транспортен кулоар България - Гърция с непрекъсваеми 5G роуминг услуги – 5G SEAGUL. Проектът има за цел да обезпечи непрекъсваема 5G и роуминг съгласуваност по автомагистралата сред София и Атина. Това ще разреши придвижването на самостоятелни коли, ще усъвършенства свързаността в селските региони, ситуирани към автомагистралата и ще обезпечи непрекъсваеми роуминг услуги сред двете страни, оповестиха от мобилния оператор.

5G SEAGUL се осъществя от три колегата – WINGS ICT Solutions и COSMOTE от гръцка и А1 от българска страна. COSMOTE Гърция ще построи 5G мрежа в продължение на към 300 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон до Велестино, до момента в който А1 ще работи по правата сред София и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, която е с дължина 173 км.

Проектът се финансира по Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз по съглашение за безплатна помощ No 101094584 и ще се осъществя в границите на две години – от 2023 до 2025 година. Общата стойност на 5G SEAGUL е 22 484 221,68 лв., от които 50% са еврофинасиране, а останалите средства ще се влагат от участниците в плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР