А1 Group, част от която е А1 България излезе с

...
А1 Group, част от която е А1 България излезе с
Коментари Харесай

A1 Group с публична позиция срещу решението Vivacom да придобие „Нетуоркс-България“ и още 6 компании

А1 Group, част от която е А1 България излезе с обществена позиция, в която показва " огромна изненада и терзание от решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да позволи придобиването от Vivacom на „ Нетуоркс-България “ и още шест по-малки компании ".

Това развиване в допълнение ускорява опасенията, че регулаторните решения напоследък основават евентуален риск от преобладаваща позиция на една телекомуникационна компания, което не е в интерес на потребителите в страната, се споделя в прессъобщение на компанията.

От А1 Group напомнят, че договорката беше спряна от Върховния административен съд (ВАС) и върната за обзор поради индикации за значително възпрепятстване на ефикасната конкуренция и опасения за несъразмерна централизация. Евентуално позволение на още едно придобиване в поредицата от поглъщания на стопански и инфраструктурно мощни оператори би разрешило на Vivacom да придобие над 60% от пазара на разпространяване на телевизионни стратегии и близо 40% от пазара на интернет. Подобна консолидация освен ще ограничи конкуренцията, само че не работи в най-хубавия интерес на обществото като цяло, се споделя в позицията на А1 Group.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР