А1 е първият телеком в България, който предлага финансовите услуги

...
А1 е първият телеком в България, който предлага финансовите услуги
Коментари Харесай

А1е първият телеком в България, който предлага финансовите услуги дигитален портфейл и кредитна карта

А1 е първият телеком в България, който предлага финансовите услуги цифров портфейл и кредитна карта на своите клиенти, взаимно с Айкарт АД и Аксес Файнанс ООД. Това беше част от обещанията, които компанията даде при ребрандирането си в края на май и което в този момент извършва.

Първата финансова услуга, която става част от портфолиото на А1 е цифровият портфейл A1 Wallet. Това е мобилно приложение за разплащане, посредством което клиентите ще могат да правят безконтактни заплащания посредством своя смарт телефон, да изпращат пари в страната и чужбина без такси между тях, да заплащат сметките си за телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги. Към А1 Wallet клиентите получават безвъзмездна виртуална карта, с която ще могат да пазарят онлайн, както и опция за поръчка на дебитна карта, с която ще могат да правят заплащания на POS терминал и да теглят пари в брой на банкомат. Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент.
Приложението А1 Wallet ще е налично за събаряне от Гугъл Play Store след 15 август, като се чака да се появи и в App Store на Apple скоро по-късно. В интервала до 30 август то ще бъде в тестови режим. Всеки клиент, който употребява приложението в тестовия интервал и даде предложение за усъвършенстване на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет.
Втората нова финансова услуга на телекома е А1 кредитна карта, която ще има преференциална рента и условия за клиентите на компанията, няма да има такси при изтегляне от банкомат в страната и чужбина и ще бъде без такси за годишно обслужване. Процесът по кандидатстване за А1 кредитна карта ще е елементарен и комфортен за клиентите.Предвидено е предлагането да стартира след 15 Август, като повече информация искащите може да получат като се свържат с А1 на *88.
1. Всеки, който се включи в тестванията на А1 Wallet, ще получи подарък от 1000 MB мобилен интернет
2. Телекомът стартира да приема предварителни поръчки за А1 кредитна карта от 1 август
A1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число два лични спортни канала – MAX Sport 1 и MAX Sport 2, cloud и IoT решения на 4,5 милиона клиенти. През 2017 година A1 България регистрира доходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vipmobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на AméricaMóvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР