A1 България спечели приза Компания на годината“ в категория Телекомуникации“

...
A1 България спечели приза Компания на годината“ в категория Телекомуникации“
Коментари Харесай

A1 е „Компания на годината“ за четвърти пореден път


A1 България завоюва наградата „ Компания на годината “ в категория „ Телекомуникации “ за четвърти следващ път. Телекомът беше отличен от журито на състезанието за мощните си бизнес резултати през 2022 година, развиването на мрежата от пето потомство и налагането си на пазара на бизнес ICT услуги.

„ През 2022 година постигнахме доста положителни резултати и в мобилния, и във закрепения, и в ICT бизнеса. Продължихме сполучливо да развиваме голям брой спомагателни артикули и услуги и доказахме, че технологиите ни са най-хубавите. Отличието „ Компания на годината “ е още едно удостоверение за вярната тактика на А1, което ще ни даде спомагателна мотивация да продължим фокуса си върху дигитализацията и хората – сътрудници, клиенти и сътрудници. ”, сподели Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ на А1 България.
-->
През финансовата 2022 година А1 се утвърди като най-големият телеком в страната с доходи от над 1,25 милиарда лв.. Компанията направи обилни вложения в своята мобилна мрежа и най-много в 5G, които възлизат на съвсем 100 млн. лв.. Като резултат гигабитовите скорости на 5G ULTRA мрежата на А1 към този момент са налични в съвсем всички обитаеми места с над 3 000 индивида и главните курорти. Това способства за нарастването на броя клиенти на мобилна услуга до над 3,7 млн., от които над 3,3 млн. са с абонаментен проект, и позитивен баланс сред нови клиенти и такива, които са минали към различен снабдител.

Друг фактор за оценката са резултатите на А1 във закрепения сегмент, където компанията регистрира една от най-силните си години досега с съвсем 10% растеж на приходите. Основна заслуга за това имат развиването на оптичната мрежа, която е налична за над 1,7 млн. семейства от 215 обитаеми места. Безкабелната телевизия на А1 беше интегрирана за тв приемници с операционни системи Android TV, Tizen, WebOS и Vidaa, което направи интерактивната телевизия доста по-достъпна в страната – даже в местата, където няма построена оптична съгласуваност.

Важен детайл за високата оценка на журито на „ Компания на годината “ беше и налагането на А1 на пазара на бизнес ICT услуги. През 2022 година A1 закупи една от най-големите български IT компании - СТЕМО. По този метод компанията продължи своята промяна в софтуерна компания и към този момент се подрежда измежду най-големите систематични интегратори в страната.

Наградите „ Компания на годината ” (Company of the Year) се връчват за извънреден принос на бизнес организациите в разнообразни категории. Те целят да се даде публичност на сполучливите управнически модели, ефикасните бизнес практики и съответно развиване на човешкия капитал, като по този метод се насърчи и предприемачеството измежду българската общност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР