А с натиска към други държави да плащат за газа

...
А с натиска към други държави да плащат за газа
Коментари Харесай

Критата от Кремъл жестока истина за обедняването на руснаците и фалита на Русия

А с натиска към други страни да заплащат за газа с рубли беше такова тролене, с цел да се каже: „ Ще ви принудим да спазвате нашите условия “. Нищо повече. Слава Богу, на Путин не му се получи. Това твърди в изявление за currenttime.tv икономистът Ярослав Романчук. Романчук е беларуски икономист и политик, някогашен зам.-председател на Обединената партия на жителите, основен специалист на Офиса за решения и резултати, отговарящ за икономическите промени. Известният икономист напуща Беларус, преследван от режима на Лукашенко.

Ето неговият разбор:

„ Вижте, Русия стигна до дефолт. Това е техническа мярка. Аржентина банкрутира може би 8 пъти през последните 20 година Това не е нещо ново. В Русия 3% от популацията, което е покрай потоците от сила и запаси, живее сносно. Парите в хазната към момента стигат за поддържане на силовия уред – това интересува Путин. Всичко това убива междинната класа, убива тези хора, които нямат достъп до валута, до пазари, до обичайни източници на приходи. А тези 70% от руснаците, които не са живели добре и досега… те си остават орки, зомбирани от телевизия, агитация, сляпо вярващи, че Путин води свещена война.

Последствията ще са извънредно тежки: банките действат в замиращ режим, не се емитират облигации, държавното управление харчи парите за война, а остават все по-малко. Много скоро просто няма да има пари. Всичко това унищожава кредитната история, репутацията. Дмитрий Медведев зови руснаците да не теглят спестяванията си в банките и да ги държат в рубли. Това е доста тъжно, тъй като към този момент по-малко от 40% от хората имат някакви влогове изобщо . Репутацията на Кремъл и съветското държавно управление е нулирана. Следователно, от позиция на това, което чака един елементарен руснак, това е, че няма да има пари за закупуване на вносни съставни елементи и първични материали, няма да има пари за закупуване на съставни елементи за производството на медикаменти. И човек към този момент е заставен или да надплати за нискокачествени национални или беларуски, или да заплаща прескъпо на черния пазар. Броят на качествените артикули и асортиментът внезапно понижава. Правителството ще е насила да вкара спомагателни налози.

Ако при започване на 2022 година, преди войната, руснакът е харчил 42% от приходите си за храна, в този момент ще харчи 75-80%. А какво да вършим с останалите разноски - това е режимът на стягане на коланите.

Вижте какво става с рублата. Тя е във в действителност банкрут. В края на 2021 година обменният курс беше 74-75 рубли за $. Днес няма пазарен курс, само че купувате $ за 150-200 рубли. Защото това е пазарния курс.

Сега непрекъснато работи печатницата за пари, само че това ще вдигне инфлацията скоро до 70%. Това е седем пъти повече, в сравнение с през 2021 година Може би ще бъде и 100%, и 200%. Следователно тази битка сред генералите и тези, които желаят да печатат пари, от една страна, и технократите в съветските коридори на властта ще се ожесточи.

Чух от отчета, който прозвуча на срещата при Путин, оценката на инфлацията при положение на някакъв базов сюжет - беше 69,72%. Ето 70% - това може да се случи през 2022 година, в случай че няма усъвършенстване на обстановката. А усъвършенстване няма да има. Девалвацията ще бъде 280-300%! Това е ценностна преценка, тъй като към момента няма съществени данни за точна прогноза. Че ще бъде доста по-лошо, че Русия ще бъде откъсната от финансовия пазар вследствие на банкрута, е напълно явно. Ако вземем парите, които руснаците имаха в скъпи бумаги на съветския пазар, то в края на 2021 година те имаха към 550 милиарда $ в еквивалент. Днес мисля, че сумата е под 100 милиарда Тоест 400 милиарда $ към този момент са изядени от войната, която Русия стартира против Украйна. Това значи, че в случай че руснаците идваха в магазините и купуваха бутилка мляко за 50 рубли, то към този момент заплащат за нея 85-90 рубли. Инфлацията е знак за кошница от артикули и услуги. Нещо ще нарастне два-три пъти, нещо ще нарастне с 20-30%. Но като цяло 70% е прогнозата на шефа на Централната съветска банка. Това ще удари най-вече държавните чиновници, пенсионерите и бедните, тъй като сте отишли ​​в магазина с 1000 рубли - имали сте една кошница, а след инфлацията кошницата ще стане три-четири пъти по-малка. Съответно тези рубли се обезценяват всеки ден.

Има един доста прецизен аршин - всички тези хора, които получават закрепен приход в рубли, те са най-уязвими. Това са учители, лекари, пенсионери, студенти, които получават стипендии, държавни чиновници – тези хора, които не могат да ръководят приходите си и да обръщат част от тях във валута, несъмнено, те са към този момент тежко ударени. Получат заплата в края на месеца, а цените порастват цялостен ​​месец. Това се назовава „ инфлационен обир на популацията “. Това става в Русия .

Какво става с Централната банка на Русия? Пазарът на скъпи бумаги беше заровен, забравете за него. Има хора, които спекулират с обстоятелството, че в случай че купите [ценни книжа] през днешния ден, можете да спечелите след година. Но допуска се, че в случай че войната свърши, репарациите ще бъдат изплатени и той някак си ще оживее. Но това е извънредно спекулативно рисково нещо. Какво може да направи Централната банка? Може, първо, да ограничи обменните транзакции като цяло, може да има правосъдни каузи за покупки с предпочитан импорт, може да има квоти, може да има разнообразни типове забрани, може да има комисионни при изтегляне на валута или конвертиране в долари. Има доста принадлежности за изтегляне на пари от популацията и неговите стопански субекти, само че същността им е една и съща: да се понижи желанието на популацията да купува долари и като цяло да прави доларови транзакции. Централната банка може да печата рубли, само че не може да печата долари, тъй че всички ще бъдат принудени да работят за рубли. И инфлацията ще трансферира част от тази покупателна дарба на рублата към държавното управление. Ето по какъв начин работи механизмът на лишаване на покупателната дарба и изземване на пари от популацията посредством инфлация и обезценка.

На фона на това, което виждаме от Украйна, по какъв начин украинските градове са бомбардирани, по какъв начин хората умират в Украйна всеки ден сега, всички приказки за стопанската система в Русия наподобяват някак богохулни сега. И всички диалози: по кое време съветското население ще се почувства обедняло? И може ли това обедняване да спре военните дейности? Отговорът е: Не, обедняването няма да спре военните дейности. Военните дейности ще бъдат прекъснати единствено със мощ. Северна Корея, Венецуела, Иран, Съветския съюз - всички тези образци демонстрират, че население, което няма цялостна информация и чието сериозно мислене е изключено, няма да разбере цената на свободата, демокрацията и мира през хладилника и през стомаха. 25-30 милиона руснаци към този момент усещат обедняването съществено. Става дума за районите. Москва и Санкт Петербург ще го усетят последни. Всичко зависи от това какъв брой бързо съветските търговски структури съумяват да открият контрабандни потоци през Казахстан, Киргизстан и други страни.

Хората избират да купуват долари по 150 рубли, само че да имат сигурна валута под дюшека. Ще става се по-зле. Путин разчита на така наречен „ съветски национализъм “, само че това все по-малко работи “ .
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР