А можеше да е съвсем различно.Последните социологически изследвания – при

...
А можеше да е съвсем различно.Последните социологически изследвания – при
Коментари Харесай

80% на 17% е истинското съотношение спрямо Борисов и ГЕРБ на изборите!

А можеше да е напълно друго.

Последните социологически проучвания – при всички условности, подозрения и недоверия – демонстрират, че ГЕРБ-СДС ще са първи на изборите за парламент с към 22%. Представете си какво надуване ще бъде, какъв проливен дъжд от искания и фукане. Борисов ще обикаля страната, а Севда ще излъчва видеа по какъв начин народът му е отредил основната роля. А сякаш концепцията беше борисовия модел да бъдат завършен. Нали месеци наред хиляди българи желаеха оставката му и тази на Гешев? Бедна ви е фантазията, какви провокации ще бъдат проведени поради летящите нагоре цени, резултат точно на остарялото ръководство, само че ще го трансферират на гърба на новите. Гаранция.

Не ставало бързо и елементарно премахването? Дали?

Предвижданите резултати на политически сили на идващите избори: Българска социалистическа партия – към 16%, „ Демократична България “ – също към 16%, „ ИТН “ – към 16%. Прибавете „ Изправи се България! Ние идваме! “ с към 5%. На новата групировка „ Продължаваме Промяната “ хипотетичният избор е към 9%. Сборът прави 62%! Дори в случай че махнем Българска социалистическа партия – процентите са 46. Движение за права и свободи може да не влиза в проектите за бъдеща коалиция, само че и то е декларирало позицията си против ГЕРБ. По този метод съотношението става 72 против 22.

Важно е да знаем, че сега ГЕРБ и Борисов са в пиково състояние поради крамолите сред новите политически субекти, несъставянето на постоянно държавно управление и разпадането на 46-то Народно заседание. Експертите плануват спад по време на акцията най-малко с 4-5 пункта на ГЕРБ и повишаване с по 2-3 и повече % от другите партии. Това трансформира обстановката до малко над 80% против към 17 на ГЕРБ и Борисов. Погром! Ще би трябвало да се избавят в конспиративност. Край на наглите подвиквания в пленарна зала, на претенциите, назидателния звук, блокирането на законопроекти, пленарни съвещания, брой ръководители на парламентарни комисии, саботиране работата на институции, правосъдна система, в частност прокуратурата, на секрети служби, отчети в Брюксел, клюки, нападки… На Иван Гешев ще му се наложи да си тръгне самичък. Ще стартира всеобщо овакантяване на „ калинките “, а доста от виновниците от предходното ръководство ще поемат към правосъдната зала и пандиза. Защото по този начин е заслужено и по този начин повелява законът.

Говорите за обединяване, само че не преди, откакто се образува Народно събрание. Дори да го извършите, ще е под канонада от всевъзможни звуци и спънки от нещо, което към този момент не трябваше да бъде никакъв фактор. Което трябваше да бъде занулено, поради вредите, нанесени на страната, на всички българи и всеки българин по настрана. На площадите бяха дружно десни, леви, център, екозащитници, висшисти, служащи, възпитаници и студенти, пенсионери, хора с увреждания и прочие Всички те желаеха смяна и показаха виновниците, които да понесат отговорност. Как хората съумяха да бъдат един до друг, а вие все търсите аргументи да сте разграничени?

Нарича се:

Предателство.

Слаба политическа просвета.

Загърбване на публичния интерес.

Незачитане гласът на жителите.

Партиен нарцисизъм.

Обслужване егото на вождове и подвождове.

Зависимости.

Задкулисие.

Глупост.

Горните сметки може да наподобяват наивни и обикновени, само че са доста по-близо до живота, в сравнение с всички тънки, дебели, хитри, тъмни и комплицирани партийни пресмятания.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР