А група ще остане с 14 отбора и през следващото

...
А група ще остане с 14 отбора и през следващото
Коментари Харесай

А група остава 14 отбора и следващия сезон

А група ще остане с 14 тима и през идващото състезание. Етър и Монтана сигурно няма да играят в елита през новия шампионат. Както е известно, на последния Изпълком на БФС бе взето решение, че още от лятото елитната ни група ще се усили от 14 на 16 тима. До ден сегашен обаче няма публична изясненост по какъв начин тъкмо ще се случи това нещо, откакто по устав влизат непосредствено единствено два отбора от Втора лига, а два наложително изпадат непосредствено.

Вариантите са доста, само че формирана експертна група от Българския футболен съюз, която има задача да вземе най-правилното решение по какъв начин това нещо да се случи, гледа изрично и главно спортния път.

Именно заради това изпадащите през този сезон - Етър и Монтана, сигурно няма да могат да играят измежду най-хубавите в България за сезон 2021/2022 година. Тимът на Ботев (Враца), който приключи на 12-о място в крайното класиране, ще играе бараж в петък против 3-ия от Втора лига Септември (София). Победителят ще бъде член на efbet Лига през другия сезон, до момента в който изгубилият би трябвало да играе във втората ни дивизия.

Това означа, че петият и шестият във втория ешелон Хебър и Спортист (Своге), защото четвъртият Лудогорец II няма право да се изкачва в горната група, ще би трябвало да попълнят листата от 16 отбора.

Експертната група по тази причина ще предложи елитът да остане с 14 тима и през сезон 2021/2022, като се вкара в наредбата, че от сезон 2022/2023 година efbet Лига ще стане 16 отбора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР