97% от настанените за лечение от Covid във ВМА са

...
97% от настанените за лечение от Covid във ВМА са
Коментари Харесай

Министърът на отбраната призова служителите в армията да се ваксинират

97% от настанените за лекуване от Covid във ВМА са неимунизирани, разгласи министърът на защитата, който се базира на данни от здравната статистика.

Във видеобръщение министър Панайотов прикани чиновниците в армията да се против.

„ В борбата против COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят поради нас. С този вирус би трябвало да се води непоколебима битка. Ваксините на този стадий са единственият метод за отбрана. Сега е моментът и българската войска да послужи за образец на обществото, какъвто постоянно е била като избере да поддържа имунизацията в България “, прикани министър Панайотов.

Той напомни, че България една от първите страни в света, която ползва имунизациите. За това принос има и българската войска. По време на Първата международна война популацията в регионите, където е оперирала българската войска е било имунизирано против едра шарка.

„ През 1928 година страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на предишния век сме една от първите страни в света, която стартира да употребява ваксини против дифтерит. България още веднъж е една от първите страни, които ползват БЦЖ ваксини против туберкулоза още преди необятното й въвеждане. Благодарение на имунизациите са изкоренени редица публично рискови болести, които са били камшик за човечеството през всичките епохи до момента “, акцентира министър Панайотов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР