96 процента от нашата Вселена се състоят от нещо, за

...
96 процента от нашата Вселена се състоят от нещо, за
Коментари Харесай

Вселената я очаква нов Голям взрив

96 % от нашата Вселена се състоят от нещо, за което съвсем нищо не знаем, 22 % са тъмна материя и 74 % - тъмна сила.

Като общо експертите са се досещали за това и по-рано, само че едвам в този момент може да се пресметна точното количество на тази загадъчна субстанция.

 Вселената я чака нов Голям гърмеж

Във Вселената има едвам 4 % от същата материя, от която се състоят нашата планета, звездите и самите ние. И единствено тези жалки проценти са изучени.

Тъмната материя и тъмната сила са се родили съвсем незабавно след Големия гърмеж преди 14 милиарда години. Но, както постоянно се случва при еднояйчните близнаци, безспорна аналогия не се е получила.

 космос

Това са две разнообразни вещества с разнообразни свойства. Тъмната сила отмерено е разлята по цялата Вселена и дава отговор за нейното разширение.

За да разберем по какъв начин тя работи, би трябвало да си представим че подмятаме топка във въздуха, а тя не пада и продължава да лети нагоре все по-бързо и по-бързо.

Тъмната материя не е разлята, а тъкмо противоположното. След Големия гърмеж тя е почнала да се събира на части, от които са произлезли галактиките, такива, каквито ние през днешния ден ги познаваме.

По-късно, когато част от нея станала по-тежка поради протоните и неутроните, т.е. станала елементарна материя, от нея се образували звездите.

Вътре в звездите, от първичните детайли на Вселената – водород, хелий и дейтерий – били формирани и всички метали, които са съставни елементи на веществото на планетите.

Казано в резюме, съществуването на човечеството в действителност се дължи главно на тъмната материя и несъмнено на редица фактори, чието съществуване в избран миг е направило допустима появяването на живота на нашата планета.

Според експертите се чака нов Голям гърмеж, който евентуално ще роди нов живот, само че и ще унищожи част от съществуващия сега.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР