96-годишният американски ветеран от войната срещна в интернет три деца,

...
96-годишният американски ветеран от войната срещна в интернет три деца,
Коментари Харесай

Американец за малко не уби три деца. 76 години по-късно успя да ги открие ВИДЕО

96-годишният американски деец от войната срещна в интернет три деца, които едвам не прострелял през 1944 година по време на освобождението на италианското планинско село от нацистите.

През октомври 1944 година Мартин Адлер е измежду американските войски, освободили Монтеренцио, село на Апенините, близо до Болоня, оповестява Guardian.

Той влезнал в хижата с боеца Джон Бросни, мислейки, че мястото е празно. Когато чули звуците, идващи от огромна плетена кошница, те помислили, че немски бойци може да се крият вътре и били подготвени за пукотевица.

В този миг една жена нахлула в хижата с крясъци: "Не стреляйте... деца, деца! " Три деца на възраст от три до шест изскочили от кошницата.

След това Адлер се снимал с трите деца.



Едва 76 години по-късно Адлер, който живее във Флорида, помоли щерка си Рейчъл да се опита да откри тези деца. На 12 декември той разгласява фотографията от Втората международна война в обществените мрежи и тя бе забелязана от Матео Инкерти, публицист и публицист, написал книга за войната.

Той споделил фотографията и съумял да доближи до тези хора.

Той направил видеовръзка с Адлер и тримата души, които в този момент са на 79 до 83 години.



В прочувствено послание Адлер сподели, че би желал да доживее до 100 години и да отиде в Италия, с цел да се срещне с Бруно, Мафалда и Джулиана, когато пандемията завърши.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР