95-годишен мъж стана най-възрастният възпитаник на университет, като признава, че

...
95-годишен мъж стана най-възрастният възпитаник на университет, като признава, че
Коментари Харесай

Когато си на 95 г. и тъкмо завършиш университет

95-годишен мъж стана най-възрастният ученик на университет, като признава, че обмисля различен курс. Пенсионираният психиатър Дейвид Марджот приключва университета Кингстън с магистърска степен по съвременна европейска философия. Той приключва най-новото си образование 72 години след първичната подготовка за доктор.
 Пеги Конзак - 102-годишната инструктурка по плуване, която отхвърля да се пенсионира
102-годишната инструктурка по плуване, която отхвърля да се пенсионира

Децата я обичат и тя тях - също

Д-р Марджот от Уейбридж, Съри, в този момент обмисля докторска степен на ненапълно работно време, което може да му отнеме няколко години. В неговия случай, таман ще е навършил 102 години. Той споделя, че дипломата му е била " сложна работа ", защото " паметта ми не беше това, което беше ".

Предлагайки съвет на тези, които мислят да се върнат към образованието след десетилетия, той споделя: " Това е малко рисковано, само че най-важното е, че в случай че се интересувате, просто би трябвало да продължите. "

Възрастният мъж споделя още, че е имал шанса да попадне на учители от международна класа и признава, че това е доста позитивно прекарване за него.

" Мисля, че е значимо постоянно да предизвикваш себе си, даже когато остарееш ", безапелационен е доктор Марджот. Тъй като брачна половинка му почива след 65 години брак, дипломираният студент споделя, че магистърският курс е бил значим за него, с цел да поддържа съзнанието му заето.
 Бети Брюсел - 99-годишната, която усъвършенства три международни върха за един ден
99-годишната жена, която усъвършенства три международни върха за един ден

Едно вдъхновяващо достижение

Професор Стела Сандфорд, която преподава на доктор Марджот и е негов началник на дисертацията, разкрива пред BBC: " Дейвид пристигна в Кингстън, откакто към този момент имаше блестяща кариера и той донесе благосъстояние от познания и опит със себе си в полемиките в клас. Знаем, че разнообразието в класната стая води до по-богати и по-интересни полемики и не би трябвало да забравяме, че това включва разнообразието на поколенията. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР