95 досъдебни производства са образувани до този момент за изборна

...
95 досъдебни производства са образувани до този момент за изборна
Коментари Харесай

Цацаров: 23 души са с обвинения за търговия с гласове

95 досъдебни производства са формирани до този миг за изборна търговия, а 23 лица са с обвинявания. Образувани са 1317 преписки. Това заяви в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров, представен от 24 часа.
По думите му единствено за една седмица досъдебните производства са се нараснали с 38, а обвинените са с 13 повече. До първия тур е имало 630 преписки, а единствено за 7 дни са се усили с 687.
Цацаров удостовери, че някогашният кмет на община Гърмен Ахмед Башев е бил задържан. " Тази заран приказвах с министъра на вътрешните работи. Да, арестуван е Башев за интензивно пазаруване на гласове в интерес на единия от претендентите на балотажа ", посочи основният прокурор.
Той разяснява и въпроса за президентския декрет за назначение на новия основен прокурор Иван Гешев. " Аз нямам никакви подозрения, че президентът ще извърши конституционните си пълномощия в обозрим период, както самият той се изрази. Не мисля, че някой е очаквал президентския декрет сред двата тура ", уточни Цацаров. Според него една от аргументите президентът към момента да не е взел отношение по избора на нов основен прокурор е, че цялостният стенографски протокол от съвещанието на Висш съдебен съвет е бил оповестен в четвъртък, а това е документът, с който би трябвало да се запознае.
Главният прокурор бе запитан дали е правилно, че е задържан дядото на дребния Стефан от Кардам, който умря и чиито сестри бяха в сериозно положение: „ В Кардам се работи по всички вероятни хипотези. Налице е една версия за отравяне, работи се интензивно. Не става дума за умишлени дейности или съзнателно отравяне. На този стадий всяко изказване ще е пресилено ", разкри той по случая с умрялото 9- годишно дете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР