940 деца от 5 до 7-годишна възраст в област Хасково

...
940 деца от 5 до 7-годишна възраст в област Хасково
Коментари Харесай

324 деца и ученици от област Хасково- в чужбина

940 деца от 5 до 7-годишна възраст в област Хасково са отпътували за чужбина със своите фамилии от началото на годината досега, а за 344 няма открита достоверна информация за местонахождението им към деня на инспекцията. Това сочи докладът на РУО-Хасково, квалифициран от началника Веселина Павлитова. Той бе показан на работна среща на Областния координационен център във връзка със основания непрекъснато настоящ Механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Според обновената информация на РУО за деца и възпитаници в чужбина през ноември, те са 324.

1556 обхода за търсене на деца от 5 до 7-годишна възраст в региона са били направени от януари до април. При инспекциите е открито, че 17 деца са записани в детски градини, 3 са били преместени в друга област, 5 подлежащи не са записани на детска градина или ПГ към учебно заведение заради здравословни или фамилни аргументи, а 302 не са открити на посочения адрес.

За същия интервал са осъществени 1789 обхода за търсене на деца на възраст сред 8 и 16 години. Според данните от инспекциите 1425 от тези деца са отпътували в чужбина със своите фамилии, за 129 няма открита достоверна информация за местонахождението им все още на инспекцията. 186 деца не са били открити на посочения адрес.

В интервала от юли до август е открито, че 286 възпитаници от региона не са били записани в VIII клас след първо, второ класиране и трето класиране. Директорите на учебните заведения и педагогическите експерти от екипите за обсег подхванали дейности за определяне на аргументите, след което 259 възпитаници са записани, а 27 отпътували за чужбина.
От септември до ноември началникът на РУО- Хасково е образувал 42 екипа за 11-те общини от област Хасково. Общият брой на членове на екипите е 468. Ръководители на екипите са специалисти от РУО-Хасково.

Извършените обходи през този интервал за деца на възраст 5-7 години са 421. Обходите за деца на възраст до 16 година са 724. Записани деца в детски градини – 90, а записани възпитаници в учебни заведения – 92. Реинтегрираните деца и възпитаници в просветителни институции са 25.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР