94-годишният бизнесмен някога бил изключително близък приятел на принцесата, именно

...
94-годишният бизнесмен някога бил изключително близък приятел на принцесата, именно
Коментари Харесай

Ден след годишнината от смъртта на Доди и Даяна: почина бащата на Доди – Мохамед Ал Файед

94-годишният предприемач в миналото бил извънредно непосредствен другар на принцесата, точно той я среща със сина си
На 94-годишна възраст е умрял Мохамед Ал-Файед, бащата на Доди Файед. Известният египетски предприемач беше притежател на футболен клуб „ Фулъм “.

Роден в Александрия, Египет, той основава корабна компания, преди да се реалокира през 60-те години във Англия. Империята му пораства през идващите десетилетия, като купува хотел Ritz в Париж през 1979 година и магазина Harrods през 1985 година. Финансовите върхове му оказват помощ да стане част от висшето общество на Острова и му отварят вратите на двореца и опцията да поддържа връзка със самите кралски особи.

Особено добър другар става с принцеса Даяна, която среща със сина си. След краха на брака на Лейди Ди и Чарлз, става публична връзката ѝ с Доди. Двамата умират трагично в злополука през 1997 година в Париж, като формалното следствие сочи случай, породен от превишена скорост и високо равнище на алкохол в кръвта на водача Анри Пол.

Мохамед Ал-Файед обаче мъчно приема гибелта на Доди и Даяна и постоянно е твърдял, че тя не е случай, а е проведена от английските служби за сигурност.

Кончината на Мохамед Ал Файед идва единствено ден след 26-ата годишнина от гибелта на сина му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР