94 деца са настанени в приемни семейства във Варна през

...
94 деца са настанени в приемни семейства във Варна през
Коментари Харесай

94 деца са настанени в приемни семейства във Варна през първите 6 месеца на 2017 г.

94 деца са настанени в приемни фамилии във Варна през първото шестмесечие на 2017 година. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус” – Варна Адриана Григорова, шеф на Дирекция „ Социално подпомагане” – Варна.
За отчетния интервал 27 деца са настанени в услуги от резидентен вид, като 7 деца са настанени в центрове за настаняване от фамилен вид, 5 девойки - в спешни центрове на територията на цялата страна, 12 деца са настанени в подслон „ Гаврош “, 3 майки са настанени в звено „ Майка и бебе “, като две от тях са малолетни. „ За отчетния интервал 22 деца са настанени в профилирани институции. Трябва да отбележа, че на територията на общината остана единствено една профилирана институция – Дом за деца, лишени от родителска грижа „ Княгиня Надежда “, където се настаняват деца от 7 до 18 години.
В този дом понастоящем са настанени 3 деца, за които настаняването е продължено, защото няма смяна в фамилната им история. В Дома за медико-социални грижи, където настаняваме деца от 0 до 3 години, сме настанили 19 деца, 11 от които с трайни увреждания “, добави още Адриана Григорова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР