91-годишната Лилия Лилова от град Стамболийски дари пари за новата

...
91-годишната Лилия Лилова от град Стамболийски дари пари за новата
Коментари Харесай

91-годишна жена дари 500 лева за градежа на новата църква в Стамболийски

91-годишната Лилия Лилова от град Стамболийски подари пари за новата черква в Стамболийски, чийто строеж е зарязан преди години, само че кметът Георги Мараджиев инициира нейното дотъкмяване.

За да бъде възобновен градежът на храма, се изискваха редица процедури, които са на финала и вярата на всички поданици на общината е той да бъде доизграден в най-скоро време. Като чула, че градоначалникът ще възобновява градежа, Лилия решила да подари сумата от 500 лв.. Желанието й е те да бъдат вложени в строителството.

„ Заради хора като Лилия Лилова човек би трябвало да има вяра, че каквото и да се случва, положителното е над всичко. Като кмет съм горделив, че тази жена, която е на преклонната възраст от 91 години, макар че въобще не й личат, желае да има принос в построяването на новата черква в Стамболийски. Искрено благодаря за жеста на тази прелестна жена”, сподели кметът Мараджиев.

Самата Лилия е имала до момента доста забавен и трогателен живот. Винаги е била доста дейна. Пътувала е доста, пяла е в певчески сформира в Стамболийски и в Пловдив, и до през днешния ден пее остарели градски песни и рецитира стихове. Не е професионален реализатор, само че е доста надарена и артистична. Винаги е била доста дейна и се е занимавала с разнообразни публични действия.

Хората от града я познават като човек, който е направил доста добрини, в никакъв случай не е подминала някой в потребност, а постъпката й като донор за храма потвърждава, че не се е трансформирала и до момента.

„ Дано тази нейна нравственост увлече и други хора, с цел да се сбъдне фантазията й след няколко години да имаме прелестна нова черква в Стамболийски, пред която да се съберат всички донори, с цел да си създадат една обща фотография за спомен за поколенията!”, сподели още Георги Мараджиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР