90-годишният Брайън Уилсън несъмнено е сред най-възрастните работещи шофьори на

...
90-годишният Брайън Уилсън несъмнено е сред най-възрастните работещи шофьори на
Коментари Харесай

90-годишният шофьор на камион, който още не мисли да дърпа ръчната

90-годишният Брайън Уилсън безспорно е измежду най-възрастните работещи водачи на камиони в света. И след повече от 70 години на пътя, той към момента няма проекти да дръпен ръчната спирачката на работата си. 

Уилсън не се занимава със сателитна навигация. Той има пътен атлас, въпреки че  е на към 40 години и рядко му се постанова да го употребява. За всеки случай обаче стои в жабката на камиона му, разкава BBC.

" Нямам потребност от сателитна навигация или карта ", споделя Браян, като се изправя и прибавя " всичко е тук ", акцентирайки главата си. 

Брайън кара камион от 1993 година До модерните камиони Scania, подредени на хамалската площадка, в покрайнините на Шефилд, неговото возило несъмнено се откроява. Скоростният лост е закрепен с тиксо, тапицерията е виждала и по-добри дни и има мирис на тютюн. Но, сходно на Брайън, и камионът продължава да устоя на времето. 

Според Световните върхове на Гинес най-възрастният мъж, собственик на лиценз за тежкотоварен автомобил, е Джак Фишър от Обединеното кралство, на 88 години и четири дни към 27 януари 2021 година

Но Брайън е поканен да съобщи личната си кандидатура за връх на Гинес, като показа доказателство за възраст и специалност. " Наистина не мисля за това ", споделя той. " Просто ходя на работа и това е ". 

В транспортната промишленост той е прочут като " античният ". Докато другите водачи на камиони разчитат на ремъци с тресчотка за закрепване на товари, Брайън избира старомодния метод, употребявайки въже и листове.



Брайън признава, че чичо му го е научил да кара на 16 години, макар че неговата национална работа през 50-те години на предишния век - шофиране на американски военни превозвачи в Германия с Кралската конна армия - безспорно е изострила уменията му.

През 60-те години на предишния век Брайън се причислява към транспортната компания на татко си Едуард - E. Wilson & Son. Днес има фамилния бизнес, транспортиращ основно стоманени пружини, като постоянно дневно минава по 500 километра. И макар че е щастливо женен от 67 години, Брайън не мисли да стопира работа. За в този момент.

" Просто не мога да заставам без да върша нищо. Понякога нуждая се от два, три дни отмора, само че след това отново се връщам в камиона ".

И съдейки по борбения му дух и неговата неуморност, Брайън вероятно е наследил гените на майка си Гертруд, която е живяла до 102-годишна възраст.

Подобно на камиона си, Брайън също изисква цялостен здравен обзор всяка година, като идващият му би трябвало да бъде преди Коледа. Ако бъде счетен за кадърен за работа от неговия персонален доктор, Брайън има намерение да продължи най-малко още една година, преди да обмисли пенсиониране.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР