90-годишен юбилей отбеляза Народно читалище “Фар-1927“ в мездренското село Люти

...
90-годишен юбилей отбеляза Народно читалище “Фар-1927“ в мездренското село Люти
Коментари Харесай

Читалището в Люти дол отбеляза 90-годишен юбилей

90-годишен празник означи Народно читалище “Фар-1927 “ в мездренското село Люти дол. В препълнения салон на просветното средище се събраха десетки поданици и посетители на едноименното обитаемо място, с цел да честват дружно. Организаторите на тържеството бяха подготвили празнична стратегия. В основата на всичко бе неуморната Марийка Стефанова. Подкрепена от съидейници, някогашни кметове на селото и инициативни съселяни, тя съумя да сътвори празник за всички.
Кулминацията на празника бе показване на документалния филм за зараждането и историята на просветното средище, дело на младият и надарен локален гражданин Данаил Драганов. За всички посетители на празника бе квалифициран специфичен подарък - листовка „ 90 години читалище „ Фар- 1927 “- с. Люти дол, направена от Инициативен комитет и издадена благодарение на Община Мездра.
Личен привет към празнуващите сервира кметът на Общината инж. Генади Събков, който пожела здраве, безспирно ентусиазъм и повече топлина и добрина.
Директорът на Общинският център за обществени услуги и действия Наталия Христова също поздрави присъстващите.
След края на формалната стратегия присъстващите се почерпиха за здраве и си пожелаха да са сплотени и да поддържат локалните обичаи и фолклор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР