9 са задържаните при вчерашната акция на полицията в град

...
9 са задържаните при вчерашната акция на полицията в град
Коментари Харесай

Шефът на горското в Хисар с последна информация за служителите, пребити с камъни от роми

9 са арестуваните при вчерашната акция на полицията в град Баня. 8 са на към 20 години, а деветият е малолетен. Както първо БЛИЦ заяви горски от Хисар са причакали на пътя няколко каруци с роми, които превозвали откраднати дърва. След като били спрени за инспекция, една от каруците блъснала един от колите на чиновниците и избягала. Малко по-късно избягалите роми се върнали с навалица свои съидейници. Те били въоръжени с колове и камъни и нападнали органите на реда.

Инж. Добрин Иванов, който е началник на горското в Хисар съобщи, че все още хората му са добре. " Някои от тях даже са на работа. Третото момче е към момента под наблюдаване, само че е добре, Нормални са нещата към този момент. Всичко се развива за 2-3 минути. Нападението е било с камъни и дървени хора. Нямаме арестувана каруца. След като ги нападнаха с камъни им подредих да се изтеглят и да потърсят незабавна здравна помощ. В паниката каруците бягат ", съобщи той и добави, че и през днешния ден ще има полиция в махалата, предава Нова телевизия.

" Нападателите ще бъдат разпознати. По-голямата част от дървесината, която крадат, се употребява за търговия, изключително дървата от дъб и от акация. Цената на дървата е към 30 лв. на мъртвец ", приключи Иванов.

Ромите от махалата пък опазиха съгражданите си: " То хората не бяха от тука, бяха от другаде. Ние нямаме такива хора, които крадат дърва. Не знам от къде са, от другите села несъмнено. Ние нищо не знаем. Някои други са създали белите и в този момент ние страдаме ", споделиха те.



Кметът на град Баня съобщи, че кардинално ромите в града не вършат проблеми и няма недоволства от обири. " По-възрастните са доста възпитани, само че по-младите са нападателни ", призна той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР