9-годишно дете пострада сериозно, след като падна в шахта на

...
9-годишно дете пострада сериозно, след като падна в шахта на
Коментари Харесай

9-годишно дете пострада след падане в необезопасена шахта

9-годишно дете пострада съществено, откакто падна в шахта на улица в Несебър, оповестиха от NOVA. По думите на околните на детето - в този миг шахтата не е била обезопасена.

Инцидентът е станал преди няколко дни, до момента в който децата играели на улицата, която е в ремонт поради замяна на водопроводната мрежа в региона.

Вечерта на 22 май дъщерята на Марияна попада във водопроводна шахта, до момента в който играела с братовчедка си на улицата. Жената схваща за случая от виковете на племеницата си. На място се притекли и съседи, които помогнали на детето.

" Тя седеше до дупката. Цялата трепереше. Единият ѝ крайник беше одраскан ", споделя майката на потърпевшото дете Мариана Костадинова.

До случая двете девойки седели и си говорели наоколо до шахтата, която по думите им тогава не била обезопасена. " Паднах, тъй като някак си обувката ми се изплъзна и паднах в пропастта ", спомня си детето, което е със съществени пострадвания и по двата крайници. Шахтата към този момент е обезопасена и обградена с мрежа.

NOVA потърси за коментар " Водоснабдяване и канализация " - Бургас, които правят подмяната на водопроводната мрежа на улицата, на която станал случаят.

" Всеки един обект, върху който работи ВиК – Бургас, е съответно обезопасен. Тази улица е една от основните улици в град Несебър и когато е почнало нейното разкопаване за полагане на тръби, през януари месец тази година, по директива всяка една компания е длъжна да съблюдава ограниченията за надзор и сигурност. Така че мога да ви подсигурявам, че тази улица в действителност е била обезопасена. Какво е станало след това и за какво е паднало детето, за което откровено скърбя за този случай, само че желая да повторя - една улица не е място за игра, това е строителна площадка, не е детска площадка ", безапелационен е Димитър Гюров от ВиК – Бургас.

Въпреки обяснението на ВиК в региона на случая в Несебър са почнали събирането на подписка с искане ремонтът на улиците, почнал при започване на годината да приключи в период. От сдружението са безапелационни, че ремонтът ще приключи в планувания срок- краят на месец юни. Семейството ще търси обезщетение за пострадванията, получени от щерка им по време на ремонта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР