9 години и 4 месеца затвор получи 33-годишния българин Мартин

...
9 години и 4 месеца затвор получи 33-годишния българин Мартин
Коментари Харесай

Българин влиза за 9 години в италиански затвор заради опит за убийство

9 години и 4 месеца затвор получи 33-годишния българин Мартин Георгиев Асенов, упрекнат в опит за ликвидиране на 28-годишен наш съотечественик. Решението е на съда в италианския град Лече. Заедно с Асенов е наказан и 53-годишният италианец Фердинандо Либрандо, който получи 14 година и 8 месеца, съобщи Дарик.

И двамата получиха присъди по кратко правосъдно разследване, по тази причина наказванията им са с една трета по-ниски от плануваните от закона. Прокурорката по делото изиска по-високи присъди, само че съдията Карло Кацела не е бил склонен. Случаят, по който двамата бяха наказани, датира от 22 април, или тъкмо от католическия Великден. Действието се развива в Торе Сан Джовани, област Пулия.

Тогава дежурните на телефон 112 получили позвъняване късно вечерта от жена, молеща за помощ, защото брачният партньор ѝ - 28-годишен българин, бил пребит. Когато управляващите пристигнали на мястото, заварили жертвата с кървящи рани по цялото тяло. След като бил откаран в болничното заведение, се открило, че една от раните била от огнестрелно оръжие. По-късно се открило, че е от револвер, благосъстоятелност на Асенов.

Той насочил оръжието си и към карабинерите, които пристигнали да го арестуват. 33-годишният българин бил хванат след стремително бързо следствие, до момента в който италианецът Либрандо - едвам месец по-късно. Властите дефинират действието на двамата като наказателна акция. Според обвиняването живеещите в Мелисано Асенов и Либрандо нахлули въоръжени в дома на жертвата. Започнали да го постановат с бейзболна бухалка, с ритници и юмруци, защото той отказал да им сътрудничи за трафик на оръжие и дрога от България.

Двамата заплашили с револвер и брачната половинка, след което стреляли два пъти във въздуха. 28- годишният българин бил ранен в единия крайник, само че все пак съумял да избяга от нападателите дружно с жена си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР