9 души са задържани по време на спецакцията във Видинско

...
9 души са задържани по време на спецакцията във Видинско
Коментари Харесай

9 души са задържани при спецакцията във Видинско

9 души са арестувани по време на спецакцията във Видинско за следствие на милостиня и пране на пари най-вече в Кралство Швеция, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, като добави, че всички арестувани са българи от ромски генезис.

Гешев посочи, че събраните пари са били вложени в скъпи коли и къщи, които към този момент са конфискувани. Зам.-главният прокурор акцентира и че ще има следствие за пране на пари, ще бъде назначена инспекция на постройките и приходите на лицата.

Претърсени са били 9 адреса, а някои от арестуваните имат и роднинска връзка. Ангажирани са ДНСК и Национална агенция за приходите за инспекция на имуществото на арестуваните при акцията, уточни още Иван Гешев.

„ Ангажирали сме ДНСК, която ще извърши взаимно с общината, цялостна инспекция на постройките, за законността на пристройките. Ангажирали сме и Национална агенция за приходите, които ще извършат инспекция на добитото от лицата предвид на техните доходи. Съмнявам се, че могат да бъдат потвърдените тези доходи ", уточни Гешев. „ Съмнявам се, че с ТЕЛК, със обществено помощи и без да имаш нито един работен ден, можеш да строиш такива здания и да придобиваш тези коли ", разяснява той.

По думите му следствието по случая е от 2-3 месеца. Основно арестуваните са от село Дреновец. Гешев означи, че до този миг няма информация дали в просията са били включени и деца.
„ Информацията към този миг е тази, в понеделник или вторник ще бъде даден брифинг от Специализираната прокуратура и ГДБОП ", добави Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР