9% ДДС за заведения и ресторантьори. За това се договориха

...
9% ДДС за заведения и ресторантьори. За това се договориха
Коментари Харесай

Замразяват цените в заведенията

9% Данък добавена стойност за заведения и ресторантьори. За това се договориха във вторник министър председателят и представителите на този отрасъл. Това се случи макар безапелационното противоречие на финансовия министър Владислав Горанов да се пипат налозите. Това е една мярка, за която даже на сме си мечтали. Преди няколко години изглеждаше като мираж. Направихме калкулации, представихме ги на премиера и с помощта на него се стигна до това събаряне на Данък добавена стойност. Това разяснява в ефира на Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му първичното искане на сектора е било ДДС-то за заведенията и ресторантьорите да бъде в размер на 5% за една година като антизикризисна мярка, само че по-късно представителите на този бранш се обединили върху това предложение. Алибегов изясни, че желанието на асоциацията е да се изсветли сектора. „ Това, което предложихме и също е доста значимо, е нарастването на минималната работна заплата в бранша – от 610 лв. на 800 или 850 лв. “, изясни още Алибегов.

Бивш министър на стопанската система сподели "кутията на Пандора " поради ставката на ДДС-то

Той е сигурен, че с новата мярка ще може да се изсветли бранша. И е безапелационен, че представителите му би трябвало да спрат да работят по метода, по който са работили до този миг.

По думите му свалянето на Данък добавена стойност ще замрази цените, които сега са годни. А от мярката могат да се възползват всички, които дават отговор на условията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР