9% ДДС за ресторантьорите е временна мярка. Промени в данъчните

...
9% ДДС за ресторантьорите е временна мярка. Промени в данъчните
Коментари Харесай

Караниколов: Държавните бензиностанции няма да се изграждат със средства от бюджета

9% Данък добавена стойност за ресторантьорите е краткотрайна мярка. Промени в данъчните закони би трябвало да се вършат след доста съществени разбори, само че ние сме в изключителна обстановка. Секторът на ресторантьорите беше безусловно затворен. В него се изхранват към 300 хиляди души. Тази краткотрайна мярка е витално значима за бранша. Това ще ни даде разбор дали една такава мярка е значима и дали да бъде призната и за други браншове. Това е краткотрайна мярка, с цел да се избави един бранш. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в ефира на БНР.

" Бизнесът желае и държи да работи в една правова страна. От тази позиция, всички дейности на правораздавателните органи, които ще доведат до това българската стопанска система да работи по-добре, не би трябвало да са проблем нито за бизнеса, нито за обществото ", разяснява Караниколов по отношение на акциите на прокуратурата и арестите на предприемачите Пламен и Атанас Бобокови и зам.-министъра на екологията Красимир Живков.

" Създаваме държавно дружество по смисъла на комерсиалния закон, това не е търговски сдружение. То ще има бюджет от страната във връзка с дилемите, които до момента държавният запас имаше по ръководство на тези обекти, където се съхранява гориво. Те до момента не бяха възможни на свободния пазар за участници, защото не се водеха данъчни хранилища. С освобождението на тези обекти и опцията да влязат повече участници, считаме че ще има по-голяма конкуренция и по-качествено гориво. Държавата и все още има бюджет от държавния, който единствено ще бъде трансфериран ", изясни министър Караниколов във връзка основаването на " Държавна петролна компания " и добави, че държавните бензиностанции няма да бъдат изграждани със средства от държавния бюджет:

" Държавното дружество ще сътвори комерсиално сдружение. То ще работи на безусловно конкурентен принцип. Средствата ще бъдат набирани като капитал, като заем ". Министърът посочи, че построяването на бензиностанциите ще бъде напред във времето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР