9 държави-членки на ЕС, Съюзът спешно трябва да набави повече

...
9 държави-членки на ЕС, Съюзът спешно трябва да набави повече
Коментари Харесай

Икономическо решение за борба с коронавируса - има предложение от 9 страни-членки на ЕС

9 държави-членки на Европейски Съюз, Съюзът незабавно би трябвало да набави повече средства с битка против пандемията от ковид. Затова тези страни оферират на пазара да бъдат пуснати взаимни облигации, написа БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
Деветте страни предлагат да се създаде взаимен дългов инструмент, с цел да бъдат получени съответни финансови запаси. За да се подсигурява оптималната успеваемост, е належащо да се издадат взаимни облигации в задоволителен размер и с дълъг падеж.
Поддръжници на самодейността са Франция, Италия, Испания, Португалии, Ирландия, Люксембург, Словения, Белгия и Гърция.
Предложението ще бъде сложено за разискване по време на днешната среща на върха на на държавите-членки от Европейски Съюз, отдадена на битката против ковид. Тя стартира в 17:00 часа българско време.
Прогнози
Затварянето на бизнеса и самоизолирането, наложени от френските управляващи за ограничение на ковид, понижиха икономическата интензивност във Франция като цяло с към 35%, заяви френската работа за статистика Insee при първия си опит да реши финансовото влияние на рецесията.
Френското държавно управление към този момент даде обещание 45 милиарда евро гаранции за заем и други облекчения за компаниите.
Insee съобщи, че едномесечното изключително състояние може да понижи годишния БВП с 3%, само че предизвести, че няма задоволително данни, с цел да даде твърда оценка на френския стопански напредък през идващите месеци.
Правителството на Франция към този момент съобщи, че чака Брутният вътрешен продукт да се свие с 1% през тази година, като изостави задачата за напредък от 1,3% единствено преди няколко седмици. Това ще бъде съпроводено с голям скок на бюджетния недостиг.
Услугите, тежката индустрия и строителството поемат най-тежките удари, споделят от Insee, защото фабриките са затворени и единствено съществени предприятия като супермаркети или аптеки остават отворени.
Пандемията на ковид ще тласне Англия и еврозоната към криза тази година, като се чака стопанските системи им да се свият с 2%, предизвести интернационалната рейтингова организация S&P Global.
От S&P обявиха, че двупроцентната криза за еврозоната и Лондон ще съставлява загуба на действителния Брутният вътрешен продукт от към 420 милиарда евро през 2020 година, спрямо миналата прогноза от ноември 2019 година
" Очакваме последователно възобновяване от най-малко 3% през 2021 година ", споделиха от рейтинговата организация.
Китай обаче, макар че претърпя зараза от новия ковид преди всички останали, може да има стопански напредък от 3,3%, което е въпреки всичко много под междинното за втората най-голяма стопанска система в света - 5,5-6%.
Още: " От Съединени американски щати предизвестяват, че коронавирусът може да стане сезонен, в Русия става съществено "
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко най-ново за ковид, 26 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР