89-годишна баба от сръбския град Кикинда в северната част на

...
89-годишна баба от сръбския град Кикинда в северната част на
Коментари Харесай

Сръбкиня възкръсна пред гробарите преди да я закопаят, лекар я обявил за мъртва

89-годишна баба от сръбския град Кикинда в северната част на страната възкръсна пред шашнаните гробари, откакто лекар я разгласи за мъртва и започнаха да приготвят погребението й, заяви сръбският " Blic ", представен от Канал 3.

За жал в неделя тя умряла към този момент в действителност, като още не е ясно каква глоба ще получи докторът от Бърза помощ, който с лека ръка разгласи жив човек за мъртвец.

Старицата, която живеела сама в фамилната къща, била тежко болна. Нейна родственик я заварила в безсъзнание, по тази причина повикала Бърза помощ. " Линейката пристигна доста бързо, само че за жал докторът единствено установи гибелта й ", изясни човек от фамилията. " Той сподели, че съгласно него тя била мъртва от много време преди да подадем сигнала, по тази причина за всеки случай повикаха и полиция. "

Полицаите пристигнали, огледали, записали си нещо и си отпътували. " Тогава лекарят сподели, че можем да се обадим в погребалната работа и да организираме погребението ", продължи роднината. Само способената интервенция на чиновниците от погребалното бюро попречили бабата да бъде закопана жива, означи още той.

Хората от бюрото получили позволение от пишман доктора от Бърза помощ да отнесат тялото на " мъртвата ", само че те имали прецизни процедури, които се оказали доста потребни в тази ситуация.

" Длъжни сме детайлно да огледаме покойника или покойницата преди да отнесем тялото, както направихме и този път ", описа пред Blic човек от компанията. " Проверихме дали има някакви външни рани, прегледахме облеклата, след което нейна родственик ни помоли да свалим един накит от нея.

Тогава сътрудник се сети, че доктор му споделил за една точка за акупресура, при натискането на която тялото реагира даже в най-дълбока кома. Той реши още един път да ревизира дали има живот в тялото, тогава бабата се разсъни, отвори очи и бързо пристигна на себе си ".

След като още веднъж повикали Бърза помощ, бабата била превозена в неврологията на близката болница, където в неделя тя " умряла за повторно ", написа Blic.

Директорката на Дома на здравето в Кикинда, към който е и локалната Бърза помощ - доктор Биляна Маркович, удостоверила, че лекарят, оповестил бабата за мъртва в първия случай, е направил груба неточност. " Той единствено ревизирал пулса й, без да употребява модерни медицински способи и инсталация, като уред за ЕКГ ", сподели тя. " Лекарят сега е осъден и отхвърлен от работа, занапред ще вземем всички законови ограничения, с цел да глобяваме уместно тази негова постъпка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР