87% от българските деца са в интернет, всяко 5-о дете

...
87% от българските деца са в интернет, всяко 5-о дете
Коментари Харесай

Проучване показа какво дебне българските деца в интернет

87% от българските деца са в интернет, всяко 5-о дете е имало среща с човек, с който се е срещнало в обществените мрежи, а 48% от децата не могат да разграничат в тази среда дали една информация е истина или неистина.

Дигиталният свят крие необикновен капацитет, само че и крие прекалено много опасности и рискове.

Това стана ясно от изследване, показано на конференцията на тематика: „ Състоянието на децата в цифровия свят през 2017 година “, проведена от УНИЦЕФ и Държавната организация за протекция на детето.

Има към 300 млн. деца по света, които нямат интернет и това би трябвало да се промени, тъй като измежду тях са и деца в неравностойно състояние, живеещи измежду ограничения, съобщи Мария Хесус Конде, ръководител на УНИЦЕФ за България.

Поглеждаме в телефона си приблизително по 47 пъти дневно

Три казуса заплашват бъдещето на Интернет

Животът на децата към този момент е неосъществим без интернет, което няма нищо общо с детството на предходните генерации, съобщи Мария Хесус Конде, ръководител на УНИЦЕФ за България при откриването на конференцията. Времената, обаче, се трансформираха и тази година годишният ни отчет откри, че цифровия свят промени децата. Което върви в директна връзка с тяхното запазване от заплахите, които дебнат в него, разясни Конде.

Социалните мрежи ускоряват напрежението и страха в младите

Кои са обичаните приложения на младежите

В Африка над 60% от децата нямат интернет, до момента в който в Европа този % е 4.

Младите хора (на възраст 15–24 години) са най-свързаната възрастова група. В международен мащаб 71% от тях са онлайн, спрямо 48% от общото население. Един на всеки трима интернет консуматори в света е дете или подрастващ под 18-годишна възраст. В някои страни е евентуално децата на възраст под 15 години да употребяват интернет, колкото възрастните над 25 години. Смартфоните подхранват така наречен просвета на спалнята.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР