86 проверки на 80 обекта в областите Хасково и Кърджали

...
86 проверки на 80 обекта в областите Хасково и Кърджали
Коментари Харесай

2000 лв. глоба отнесе гражданин за боклуци във Върбово 

86 инспекции на 80 обекта в областите Хасково и Кърджали извърши районната екоинспекция през ноември. Дадени са 38 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени са 6 акта и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 2600 лева Събраната сума от наказания и от наказателни постановления, в това число за предходни интервали, е 15 173,39 лева, оповестиха от РИСВ.

Издадено е наказателно разпореждане за 2000 лева на физическо лице за неизпълнено наставление за разчистване на нерегламентирано изхвърлени боклуци в харманлийското с. Върбово. На 2 компании от Свиленград са издадени наказателни постановления за реализация на капиталови оферти без осъществяване на процедура по оценка за съгласуемост

За неподдържане на пречиствателно оборудване в техническа и експлоатационна редовност са формирани актове на винарска маза в Ивайловград, на ракиен котел в Хасково и на Община Харманли за пречиствателната станция в с.Бисер. Съставени са 2 акта на Топлоелектрическа централа „ Марица- 3 “ за изпускане на отпадни води, които не дават отговор на самостоятелните емисионни ограничавания от Комплексното позволение при осъществен личен мониторинг за месеците юни и септември 2021. Акт е формиран и на компания за несъблюдение на наставление за разчистване на нерегламентирано изхвърлени боклуци в Симеоновград.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища: в местността „ Чорклена “ край Харманли, сред селата Манастир и Книжовник и две в землището на димитровградското село Бодрово. На „ Зеления “ телефон са постъпили 21 сигнала. За лекуване в Спасителния център за диви животни в Стара Загора е изпратен един образец предпазен тип птица- горска улулица в безпомощно положение, споделиха още от Инспекцията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР