86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-населената германска

...
86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-населената германска
Коментари Харесай

Коронавирус: четвъртата вълна е вълната на неваксинираните


86% от тежко болните пациенти с Ковид-19 в най-населената немска провинция не са имунизирани. Отказът от имунизацията на част от европейците е в основата на четвъртата вълна на болестта.

Заради стремглаво възходящата заболеваемост измежду неимунизираните против ковид, медици и политици в Германия предизвестяват за задаваща се " вълна на неимунизираните ". " Четвъртата вълна е в ход. Тя ще бъде по-особена, тъй като ще засегне неимунизираните хора ", споделя пред организация ДПА шефът на Университетската клиника в Есен проф. Йохен Вернер. " Хората би трябвало да са наясно, че който не се имунизира, все в миналото ще се болести. Една част от тези хора ще се разболеят, от време на време с заплаха за живота ", добавя той.
Редакцията предлага
Мнозинството от тежко болните не са имунизирани

Миналата седмица здравният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Карл-Йозеф Лауман заяви, че 86 % от тежко болните пациенти с Ковид, настанени в лечебните заведения в провинцията, не са имунизирани. Местните здравни управляващи изследват дали е допустимо да се води обособена статистика за заболеваемостта измежду неимунизираните.

Според наличните информации заболеваемостта измежду имунизираните е доста по-ниска. Говорител на здравното министерство на Северен Рейн-Вестфалия разгласи, че към този момент можем да приказваме за пандемия измежду неимунизираните.

През юли и август броят на инфектираните с ковид в Университетската клиника в Есен, която е измежду най-големите в Германия центрове за лекуване на Ковид-19, е повишен доста. Три четвърти от общо 142-ма пациенти през този интервал не са били имунизирани, а половината от тях са на възраст под 50 години. Освен 75-те % от въпросните 142-ма души, приети в болница през юли и август, които не са били имунизирани, 11 % са имунизирани със единствено една доза, а 13 на 100 са били изцяло имунизирани.

Шефът на есенската университетска клиника споделя още, че растящият брой на одобряваните в болница Ковид пациенти ще се отрази отрицателно на обслужването на всички останали пациенти.

Места в лечебните заведения към момента има

На противоположното мнение е ръководителят на немската фондация за отбрана на пациентите Ойген Бриш. Също пред ДПА той напомня, че в сегашната четвърта вълна от пандемията към момента клиниките надалеч не са достигнали лимита на опциите си, а също така в Рурската област има още доста други лечебни заведения и клиники, с изключение на тази в Есен. Бриш подлага на критика практиката от предходните талази на пандемията да се отсрочват планови интервенции поради болните от ковид. Милиарди евро бяха дадени за празни болнични кревати, макар че Германия разполага със доста повече места в интензивните отделения в съпоставяне да вземем за пример с една Франция или Италия, показва той.

Също и в Университетската клиника в Дюселдорф делът на неимунизираните пациенти с ковид доста надвишава този на имунизираните. Броят на новозаразените още веднъж нараства, само че като цяло не можем да определим ситуацията в лечебните заведения като трагично, показват по този мотив от Сдружението на болничните заведения в Северен Рейн-Вестфалия.

Защо имунизационната акция в България се проваля?

Междувременно в Европа беше достигната задачата 70% от популацията да бъде имунизирано против ковид. В обособените страни обаче има огромни разлики: до момента в който Малта и Белгия са водещи със надлежно над 70% и 80% от популацията изцяло имунизирани против Ковид-19, България, където едвам всеки пети си е сложил ваксина, е на опашката по този индикатор. Може ли да се направи нещо за стимулиране на? Дъждовни води зададе този въпрос на еврокомисарката по опазването на здравето Стела Кириакиду. Това е нейният отговор:

" Лично посетих България, бях също и в Румъния. Трябва да проявим схващане за провокациите, пред които са изправени обособените страни членки. Те ", споделя тя. " Работя в тясно съдействие с тамошните здравни министри и ще подкрепим техните старания за повишение на каузи на имунизираните. "

Запитана какъв е съответният проблем в България, еврокомисарката споделя:

" В нито една страна членка нямаме единствено един проблем или една компликация. Има разнообразни типове групи от хора, настроени скептично по отношение на имунизациите, както и закъснение на темповете на имунизиране - още веднъж по разнообразни аргументи. Именно заради това не можем да третираме еднообразно обособените страни. Заедно с Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите ECDC сме създали тактика за повишение на % на ваксинираните.

****

Вижте и това видео:
Защо българите не желаят да се имунизират?
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР