85 на сто от анкетираните българи заявяват, че ЕС трябва

...
85 на сто от анкетираните българи заявяват, че ЕС трябва
Коментари Харесай

Българите считат, че ЕС трябва предоставя средства само при спазване върховенството на закона



85 на 100 от интервюираните българи декларират, че Европейски Съюз би трябвало да дава средства, единствено в случай че страните членки съблюдават върховенството на закона. Това сочи изследване на " Евробарометър ", осъществено във всички страни-членки на Общността сред 17 и 15 август.

Приблизителен е общият дял на отговорите на въпроса в останалите страни - 81 на 100. 

60 на 100 от сънародниците ни са на мнение, че би трябвало да има ефикасен надзор при отпущането на пари по проекта за възобновяване " Следващо потомство Европейски Съюз ", като в същото време 69 на 100 считат, че той ще помогне на България да преодолее вредите от пандемията. 

62 на 100 от българите имат позитивна настройка към Европейски Съюз, едвам 18 на 100 имат отрицателно отношение към него. 49 на 100 обаче, по отношение на 41 на 100 в Общността като цяло показват подозрения, че националното държавно управление ще изразходва вярно средствата по проекта.

Приоритетите, избрани като най-важни от българските респонденти, са ограниченията за битка с бедността и общественото изключване -  47%, поддръжката за стопанската система и основаването на нови работни места - 43%, опазването на здравето -40%, като дейностите против изменението на климата остават на четвърта позиция с дял от 28%, последвани от ограниченията за битка с тероризма и проведената престъпност - 26%.

За съпоставяне множеството жители на Европейски Съюз слагат като главен приоритет битката с изменението на климата - 43 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР