84% от родителите общуват с учителите на своите деца предимно

...
84% от родителите общуват с учителите на своите деца предимно
Коментари Харесай

Масово родителите виждат учителя само на родителска среща

84% от родителите поддържат връзка с учителите на своите деца най-вече по време на наставнически срещи. 1/3 от майките и бащите познават неколцина или нито един от преподавателите на детето си, а едвам 2 на 100 от тях се обръщат към учебния психолог при положение на тормоз в учебно заведение. Това са част от резултатите от национално изследване, квалифицирано от проучвателен център " Тренд " по поръчка на евродепутата Асим Адемов .
Изследването е част от подетата от него акция " Да върнем родителите в учебно заведение ", подкрепена и от МОН.
Проучването е направено през февруари т.г., като за задачата са интервюирани 1000 родители на възпитаници от 5-и до 12-и клас. 81% от тях са декларирали, че имат доверие на учителите, както и че са удовлетворени " от учебното заведение, въздействието, което то оказва, материалната база и образованието, което детето им получава ". В същото време обаче отговорите им свидетелстват за нарушена връзка и изчезнало доверие.
Само 29% от родителите познават всички учители на своя наследник или щерка. 7% не познават даже класния началник на детето си, сочи изследването. На въпроса: " Как поддържате връзка с класния? ", 84% от родителите са показали " по време на наставнически срещи ". " Имайки поради, че родителските срещи не са доста чести, можем да заключим, че става дума за тревожна честота на връзката ", разяснява Анастас Стефанов от " Тренд ", представен от в. " Сега ".
Изследването записва и предоверяване на родителите към децата по отношение на всякаква информация от учебния живот. 77% от майките и татковците схващат за проблеми с ученето на своите деца от самите тях вместо от учителя им. Вместо да се извърнат към него, родителите първо пробват да оправят нещата у дома, след което се насочват към частни уроци - 1/2 от децата с проблеми минават към уроци против възнаграждение, демонстрира проучването.
3-ма от 10 родители не знаят дали детето им е ставало очевидец на експанзия , а всеки 4-ти родител знае за сходен случай. При проблем с експанзията 42% от родителите декларират, че ще приказват с класния, 26% - че ще уведомят шефа, 15% ще беседват с детето си и едвам 2% биха се обърнали към учебния психолог. Учудващо е, само че 36% от родителите въобще не знаят, че в учебното заведение им има психолог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР