830 млн. ще бъдат инвестирани през 2023 година на пазара

...
830 млн. ще бъдат инвестирани през 2023 година на пазара
Коментари Харесай

Министър Лазаров: 830 милиона лева ще бъдат инвестирани за подкрепа на работодателите и безработните на пазара на труда

830 млн. ще бъдат вложени през 2023 година на пазара на труда без значение от това какъв бюджет ще одобри Народното събрание, съобщи в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Парите са по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " и Плана за възобновяване и резистентност по 14 схеми, които към този момент са утвърдени са осъществяване.

Те ще се изразходват за поддръжка на работодателите и на заетите лица, както и за реализацията на безработните на пазара на труда.

Въпреки края на туристическия сезон безработицата у нас остава на рекордно ниски равнища, съобщи още Лазар Лазаров. В ефира на Българска национална телевизия общественият министър посочи, че решението за бюджета би трябвало да подсигурява обществените заплащания.

" Във всички случаи рестриктивен бюджет във връзка с обществената система е неприемлив. Действат съществени правила, касаещи, че е належащо страната да подсигурява достигнатото досега ниво на обществените заплащания. За тази цел би трябвало да се създадат непопулярни ограничения, за което е нужен постоянен кабинет ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР