„За пръв път, откакто е в сила българската конституция и

...
„За пръв път, откакто е в сила българската конституция и
Коментари Харесай

Съветник на Радев: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?

„За пръв път, откогато е в действие българската конституция и се организира тази процедура, две парламентарни групи не отиват на съвещания при президента. Не става дума за война, а за процедура, която постоянно се е осъществявала по този метод „.

Това сподели пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента.

Той дефинира като лекомислен аргумента, с който „Продължаваме промяната“ и Българска социалистическа партия не са отишли на консултациите при президента, тъй като и другите парламентарни групи са имали присъединяване в бюджетната комисия в Народното събрание, само че са отишли в президентството.

По думите му Политическа партия и Българска социалистическа партия губят от „тези нападателни и даже оскърбителни нападки към президента“, защото огромна част от гласоподавателите му са дали своят вот за тях, тъй като са били сътрудници с Румен Радев.

„Продължаваме промяната“ ги нямаше на митингите през лятото на 2020 година, акцентира проф. Маринов и попита:

„Къде щяха да са в този момент Политическа партия, в случай че президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри“.

Той посочи, че Румен Радев доста пъти е казвал, че не желае повече власт.

Маринов не изключи опцията за съставяне на някакво държавно управление с мандат на Политическа партия в този парламент, като акцентира, че се съмнява, че това ще бъде стабилно и работещо ръководство:

„Според мен в този парламент не е допустимо съставяне на политическо болшинство. Програмното държавно управление беше една опция преди, само че в този момент, при тази острота на връзките, не виждам по какъв начин ще стане, а и множеството партии декларират, че са за избори“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР