„Властта не спази Закона за енергетиката – НС да определи

...
„Властта не спази Закона за енергетиката – НС да определи
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Управляващите разчистват пътя за посредниците! Газят законите

„Властта не съблюдава Закона за енергетиката – Народно събрание да дефинира държавната политика в тази сфера, а не да ни срещнат с данните посредством прессъобщение. Не са ни уведомили за договарянията с „Газпром“. Те не почитат законите, не смятат за належащо да ги съблюдават. Ще бъде подадено искане за инспекция за нарушавания при пазаруването и продаването на газ от „Булгаргаз“. Управляващите разчистват пътя за посредниците“. Това съобщи за „Денят на живо“ някогашният енергиен министър и народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Според нея България получава 30% по-скъп газ поради посредническата компания, някогашен шеф на шефа на „Булгаргаз“. „Получаваме още веднъж съветски природен газ, само че на по-висока цена от частна компания, резервирала потенциал. Изклюително значима е цената на покупка и продажба на газ от „Булгаргаз“, показа тя.

По думите й вероятностите са „Булгаргаз“ да договаря най-хубави условия за доставка на газ за страната, а не да работи посредством медиатори. „Дружеството не е декларирало, че търси да закупи природен газ на двете български тържища. Директно се пристъпва към работа с медиатор. Целта е да бъде разчистен пътят на медиаторите в покупко-продажбите с естествен газ“, счита Петкова. И добави, че са основани механически благоприятни условия за доставка на в пъти повече газ, в сравнение с потреблението на България.

„Газ може да се получи от Румъния и Турция. В момента получаваме газ от Кулата-Сидирокастро“, изясни тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР