„Няма да се примирим с внушението, че нашите деца са

...
„Няма да се примирим с внушението, че нашите деца са
Коментари Харесай

Родители и учители за инцидента с автобусния шофьор в Сливен: Децата ни съжаляват, не са престъпници!

„Няма да се примирим с внушението, че нашите деца са нарушители!“ – това споделят в изказване до обществеността родителите на четиримата възпитаници от Сливен, които бяха свързани с нападението над автобусния водач от общинската компания „Пътнически превози“.

Три от момчетата са в 10-ти, а едно – в 8-ми клас в Гимназията по строителство в града. Родителите опровергаха изнесената от „Пътнически превози“ информация за случая на 17 януари, съгласно която в кв.“Кольо Фичето“ момчетата са замервали със снежни топки и камъни градския рейс. А откакто 65-годишният водач слязъл и им направил забележка, те го съборили на земята и го пребили.

Родителите оповестиха своята версия за случилото пред медиите, взаимно с директорката на гимназията Живка Димитрова и представителката на публичния съвет в учебното заведение Стефка Шевкенова. Това стана пет дни след случая.

В изказването до обществеността се оповестява, че на 17 януари през огромното междучасие децата са излезли от учебното заведение, с цел да си купят закуски. Едно от момчетата почнало да мери със снежни топки останалите три на отсрещния тротоар. Така улучило преминаващия рейс. Когато водачът излязъл, две от момчетата избягали.

Той се запътил към другите две, останали на място. „Шофьорът е бил обиден, употребявал е нецензурни думи и жестове. Моят наследник не е взел участие в меренето със снежни топки, останал е на място. И водачът го е хванал за якето, протегнал ръка е. Синът ми го е блъснал, с цел да се предпази“ – сподели бащата Иван Куцаров. При удара автобусният водач е паднал. Дете от гимназията и минувач са му помогнали да се изправи. „Има очевидци, които могат да потвърдят случилото се. Не е имало побой, нито пък удари с ритници, както бе обявено от една национална телевизия“ – споделиха още родителите.

Директорката Живка Димитрова заяви, че е в ход процедура за налагане на наказания на учениците. Предвиждат се действия за оказване на обща поддръжка, с цел да се открият аргументите, довели до случая. „Нашето учебно заведение в никакъв случай не е толерирало недопустимо държание, каквито внушения бяха направени. Децата неведнъж показаха страдание за случая. Те са положителни възпитаници и не са безотговорни“ – сподели директорката Димитрова. Тя назова „лъжа“ появилите се данни в обществените мрежи, че преди и след случая възпитаници от гимназията са нападнали и други водачи.

Срещу вменяването на виновност преди да се е произнесъл съдът се разгласи от името на публичния съвет в гимназията Стефка Шевкенова. Същото мнение изрази и юрист Иван Благоев, който съветва правно родителите на четиримата ученика и управлението на гимназията.

Със случая се занимава Районната прокуратура в Сливен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР