„Най-тъмно е сутрин, преди разсъмване“–През Септемви 2021 г. се формира

...
„Най-тъмно е сутрин, преди разсъмване“–През Септемви 2021 г. се формира
Коментари Харесай

НАТО Е БИТА КАРТА. ВСИЧКИ НА КЛОНКАТА НА НАТО НЯМАТ КЪСМЕТ. МАНДЖАТА СВЪРШВА. ТЯ МАНДЖАТА СВЪРШВА, АМА ДОСИЕТАТА ОСТАВАТ. ПРОБЛЕМА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ Е, ЧЕ НЕ СА УМНИ И СА ПРОДАЖНИ.

„Най-тъмно е заран, преди разсъмване“



През Септемви 2021 година се образува пакта AUKUS, алианс сред Австралия, Съединени американски щати и UK ( Англия).

Французите го нарекоха „Удар в гърба“, може би тъй като Щатите им откраднаха договорка за 60млрд$ + още 30млрд$ за обслужване, става въпрос за едни подводници.

Подводниците, които щатите ще построят за Австралия, са атомни, вместо френския дизел.

Русия им загатна, че по този начин вкарват Австралия в нуклеарния клуб през задната врата. И щом по този начин ще си приказваме, той и Иран може си купи от тях.

Точно се сетих, че Иранския президент беше скоро в Москва и се кълнеше във безконечна честност към Батюшката.

Интересното е друго.

Като оповестиха АУКУС, вместо да изясняват за какво и по какъв начин го вършат, всички медии се скъсаха да изясняват, че това няма да попречи на НАТО и не е срещу НАТО.

Да, да, но не.

Когато медиа от мейнстрийма ти приказва нещо, истината е тъкмо наопаки. Златно безотказно БГ предписание.

НАТО е безспорна непотребна организация за Съединени американски щати към днешна дата. Интересите на Съединени американски щати са в пасифика, в Азия.

Американските пазари са там, главния им зложелател е Китай, капитала на света е там.

А какво носи Европа на Съединени американски щати, с изключение на разноски и главоболия? Ами нищо.

Защо би трябвало Съединени американски щати да заплаща за Европейската защита? И против кого? Срещу Русия? На това дори и афроамериканските джендъри не имат вяра към този момент. Да не приказваме че Русия умножи възможностите им по нула, към този момент.

А дори и да приемем обстоятелството, че Съединени американски щати пази Европа от неприятната Русия, какво ще завоюва Съединени американски щати? Именно. Къде е парата? Ами на никое място. Още повече главоболия и трупове. Тц. Не става. Няма ли пари няма интерес.

Приказките за партньорство и народна власт са като приказките какъв брой са красиви очите на девойката преди да я вкараш в леглото…и да лъсне „голата“ истина.

Безплатен обяд няма.

НАТО не е заточено за защита. Няма подобен вид нито конструкция на бойната техника, нито опетативност, нито благоприятни условия. То не става и за нахлуване. Само един въпрос:

– Ако теретично предположим, че Русия на следващия ден даде цялата си територия на НАТО да я нападне, без да се съпротивлява, то ще може ли?

Ами не. Няма да може да я насити с бойна техника, нама логистика, няма демографски запас да управлява територията, нама даже задоволително муниции да избомби некое далечно село в тайгата, цялостно с кротки съветски алкохолици, чакащи някой да ги отърве. Дейба тоз прогнил живот. Разсипаха я таа държава…

А каква беше главната функционалност на НАТО?

Ами да пази $ и хегемона и да ограби някоя дребна държавица.Акцента е на дребна. Малка и богата.

И да продава на американския ВПК техниката.

Е … да, де, но всичко, което можеше да се ограби, потурчи и разпарчоса към този момент е ограбено? Сега накъде?

Ами в този момент наникъде. Всеки се избавя поединично.

Затова Съединени американски щати лееекичко взе да дава отбой.

Първо Тръмп сподели че Европа би трябвало сама да си заплаща към този момент за защита, след това се сътвори АУКУС. А напълно скоро се изтеглиха американските съветници от Украйна.

Защото Украйна не е забавна. И тъй като към този момент Съединени американски щати облага не могат да имат от това. Мача свърши.

Защото война няма и не може да има там. Или Русия си я взима цялата или прибира излаза на Черно Море и източната част и… Украйна става геополитически значима, колкото един разкъсан цървул.

А за какво е цялата медийна нервност и за какво както нашия министър председател, изтъкнат гросмайстор в геополитическите тънки разбори, сподели “ Дрънчи оръжие“?

Нека се върнем на Афганистан, първо.

Съединени американски щати си потеглиха от тамс 200, толкоз бързо, че оставиха оръжие за милиарди долари и инфраструктура за още повече. Местните туземци, пардон талибани, доста се кефиха на оръжието, като Кокорчо на държавен дълг се кефеха.

Да, но не, не  и не.

Оръжието и всичко друго беше оставено, с цел да се изпишат едни доста пари. Да се прикрие една яка многодишна кражба. Не от бързане.

„The Pentagon and the military industrial complex have been plagued by a massive amount of waste, fraud and financial mismanagement for decades. That is absolutely unacceptable,“ said Sen. Bernie Sanders, I-Vt

„..When the Pentagon launched its first-ever independent financial audit back in 2017..“

„..But the Defense Department failed that audit – and the next two as well…“

Изненада. Пентагона в никакъв случай е нямал одит и инспекция. И при първият подобен..греда, при втория– отново греда!

А знаете ли какъв брой е бюджета му? Около 700 млрд пряк + още към 300 млрд за присъдружни агенцийки + още??? незнайно какъв брой за други интервенции.

Над трилион. Годишно. Без одит. Без инспекция.

И скоро това ще се промени. И скоро ще стартират въпроси:

– Колко и къде са кинтите за Афганистан?

-Ееее, по какъв начин къде? Ми те талибаните ги зеха ве..заедно с документите. Такъв ще е отговора на генералите.

Хитро.

А ние си мислехме, че единствено ние взривяваме хранилища и крадем от запаса. Ех, титани са нашите атлантически братя, просто титани…

Съединени американски щати не е монолитна страна с единно управление. Там има лобита, групи, ползи. И всяка група е добарала парче от баницата и си го хапва. Обаче рано или късно би трябвало да се дава сметка и да се регистрира активността.

Ето по тази причина “ дрънчи на оръжие“, тъй като има една голяяма групичка, която пък се е закачила на перото за “ Европвйска сигурност и НАТО“ и си хапва от оня бюджет.

Естествено хвърля и трохи, тук на територията. Я за държавно управление, я за фондацийки,я за Генерали, които да обгрижват територията.

Обаче това лоби губи към този момент мощ и властови запас, тъй като ползите на Съединени американски щати са в пасифика, в Азия.

И всички на клонката НАТО …, еми, нямат шанс. Манджата свършва.

Една вметка:

Тя манджата свършва, но досиетата остават. Кой с кого е работил, какъв брой е взел. Братята америкаци са прилежни служители. Тепърва ще става забавна и тази тематика.

Та….

Виждайки всичко това, французи и германци се срещнаха и страхливо заговориха за Западноевропейски съюз. А Западноевропейски съюз е Европейски аналог на НАТО. Система за групова сигурност на ЕУ. Прочетете. Идеята беше заровена, само че лека бавно излиза на дневен ред.

Къде сме ние?

Ясно е, че НАТО е бита карта. Това е американска констатация не наша. Ясно е, че ние работа там нямаме, щото нито можем да ограбим някой около тях, нито да продаваме оръжия, нито да се пазим …, абе нищо. На всичкото от горната страна никой към този момент неще и да заплаща вместо нас за защита. Та на НАТО му слагаме хикса.

Пътя от тук нататък е:

Или Западноевропейски съюз или при Русия.

“ ….другого не дано“ или “ тут без вариантов“ както споделят Руснаците.

И тук отново има един нюанс…

Ако приемем еврото ще бъдем стопански вързани за задлъжняла и затъваща Европа и …щем не щем сме в Западноевропейски съюз. Където хем с дълг ще ни натоварят, хем ще сме член на боен съюз, който може да води война единствено против Конго и Гвинея Бисау …,ама и това не е ясно.

По-интересен е момента да се примъкнем до Русия.

Тогава, ще можем да се спасим от приемане на еврото и задлъжняване до ушите.

Тоест ние би трябвало да изпреварим събитията и най-смешното е, че би трябвало да изберем Русия и Евразийския съюз не по ИДЕОЛОГИЧЕСКИ аргументи, а по чисто стопански.

Да си спасим задника да не ни натоварят един жесток взаимен дълг на Еврозоната, който клони към 105% от Брутният вътрешен продукт към днешна дата.

Проблема на нашите политици не е, че са продажни.

Проблема е, че не са умни и продажни.

Защото едно е да си тъпа курва, друго е да си интелигентна курва.

Едната приключва на 40 години сама и амортизирана, а другата с кола и апартамент.

Е, отново сама де.

Политическа партия: А кой какъв брой е взимал и какви ангажименги е поемал, братята американци са описали. И съм уверен, че в случай че минем към Русия тез книжлета ще бъдат предадени в Кремъл. Щото те взаимно си обменят такава информация, както когато един шеф предава властта на различен шеф.

И те това може да ни съдаде лек проблем, вместо да се оттървем от дълг и минем към Евразия, да ни нахлузят еврото и Западноевропейски съюз.

Тодор Ангелов
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР