„Над 400 от 800 цистерни, които всеки ден се движат

...
„Над 400 от 800 цистерни, които всеки ден се движат
Коментари Харесай

Държавата се тресе! Цацаров в четвъртък в Парламента! От петролните камиони на един политик мирише на…смърт!

„Над 400 от 800 цистерни, които всеки ден се движат в България, са незаконни. Загубите за държавния бюджет от контрабандата с горива са колосални, единствено за 2015 година те се пресмятат на 10 млн. лева“. Това съобщи депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро.

„Голяма част от търговците на горива трансформират коли с гюмове и преносими млекарници в цистерни и по този метод икономисват доста пари. След това множеството от тях пишат в документите, че употребяват цистерните за персонални потребности и по този начин икономисват половината от застраховка „Гражданска отговорност“. Кажете ми по какъв начин една цистерна може да бъде записана за персонално прилагане? Освен, че по този метод се крадат пари от бюджета, цистерните стават рискови. На доста от тях се залепят специфични магнити, които имат за цел да манипулират измервателните уреди. Това е доста рисково за спирачките на камионите, които стават по-нестабилни. За това сме очевидци на произшествия с цистерни“, съобщи Ревизоро.

И даде за образец смъртоносната злополука от през днешния ден в Пловдив, където цистерна се обърна на автомагистрала „Тракия“ и водачът й почина. „Колко още такива произшествия би трябвало да станат, с цел да реагира страната? Според мен сходни случаи ще зачестят“, предизвести Емил Димитров.

Депутатът е поканил в четвъртък в Народното събрание основния прокурор Сотир Цацаров по тематиката за ограниченията, които взима страната за противопоставяне на контрабандата с горива, медикаменти и тютюн. „Много разгадавам, че господин Цацаров като самостоятелна институция ще упражни надзор върху останалите институции. От него не може да се желае да изземе функционалностите на ГДБОП и митниците. Той е задоволително авторитетна фигура и аз съм му безпределно признателен, че ще почете съвещанието на комисията в Народното събрание“, акцентира Ревизоро пред БЛИЦ.

„Най-голяма е вредата за хазната от измамите с контрабандно гориво. Камионите на един български политик също са били преправени по този начин, че да икономисват от налозите“, разкри пред медията ни Димитров. На въпрос кой е този политик, той избра да резервира безмълвие. Засега!

Ревизоро разкри, че скица с контрабандни горива въртят и корабите, част от които минават без нужните задълбочени инспекции през митническите хранилища на пристанищата. Това са единствено част от проблемите, които съпътстват аферите с петролни артикули. Очаква се развиване по горещата тематика да има в четвъртък, когато в Народното събрание е поканен основният прокурор Цацаров.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР