„Губим време и средства, и какво ли не с толкова

...
„Губим време и средства, и какво ли не с толкова
Коментари Харесай

Сакскобургготски лисна студена вода на Петков: В чужбина ни гледат! Егото ви е вредно

„Губим време и средства, и какво ли не с толкоз избори към този момент! В чужбина ни гледат: „Тези хора не могат ли да си оправят вътрешния двор? Сравняват ни с някои нестабилни страни, толкоз е неверно и тъпо, и с последици“.

Това сподели в особено изявление за рубриката „Тук и сега“ Симеон Сакскобурготски във връзка политическата рецесия у нас. В ефира на „Събуди се“ на NOVA той показа, че не усеща „много огромна доза идеология в тия работи“, а по-скоро е его – „моите хора, моята партия“, което дефинира като „много вредно“.

За изгонването на 70-те съветски дипломати от страната ни сподели:

„ Считам, че калибърът е нечувана работа. Второ – в случай че останалите страни от НАТО бяха постъпили със същата съразмерност и диаметър, можем да кажем – „добре“. Но по този начин ми се стори ненужно провокативно, не споделям, че е, само че като че ли е съвсем поръчково, под някакъв различен напън, което е още по-грозно за нас, българите. А да не приказваме по отношение на Русия, която е страна и народ, с които имаме по-специална връзка.

Тук би трябвало по-предпазливо да се работи! Това е империя с имперско мислене. Вярвам, че няма да се обидят – с имперско самочувствие. Ние би трябвало да гледаме доста по-перспективно. Колко години ще ни би трябвало в този момент да си върнем взаимните пазари, връзките? Жалко е, тъй като има страсти и моменти на не напълно обективно и рационално разсъждаване “.

Сакскобурготски разяснява и свалянето на ветото на РСМ за договаряния за участието ѝ в Европейски Съюз: „ Лично за мен значимото е добруването на тези нации – Албания, Северна Македония и ние. Защото ние сме към този момент в Европейски Съюз.

Те за какво да се изключват от това богатство или тази общественост? Не бива на отрицателното да се стопираме, а да погледнем по какъв начин да излезем от тази обстановка без някой да каже:„ Родоотстъпници “!

Има настройки в някои страни, които загатват, че България се пробва да изнудва, което е ужасно грозно. Докато ролята за нас е да кажем: „братя“! Да ударим едно рамо, а по-късно към този момент – с нашия опит, който сме придобили! Дай боже да се откри формула – ето френското председателство, което се стараеше толкоз “.

„ Трудно е да се каже какъв е изходът от политическата рецесия у нас сега. Губим време и средства и какво ли не. Донякъде с толкоз избори към този момент в чужбина ни гледат малко: „ Абе, тия хора не могат ли да си оправят вътрешния двор “ “, сподели Сакскобургготски.

По думите му ни съпоставят с някакви нестабилни страни.

„ Не чувствам доста огромна доза идеаология. По-скоро е „ моите хора “, „ аз “, „ движение/партия “. Това е доста нездравословно. Ако загърбим малко протегонизма си или егото, могат да се получат нещата “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР