„Формата на водата“ на Гийермо дел Торо триумфира на церемонията

...
„Формата на водата“ на Гийермо дел Торо триумфира на церемонията
Коментари Харесай

Ето Кой Е Големият Победител В Тазгодишните „оскари“

„Формата на водата“ на Гийермо дел Торо победи на церемонията по връчване на 90-тите награди „ Оскар “ и завоюва огромната премия в категорията Най-добър филм.

Продукцията имаше съществени кандидати, изключително в лицето на „ Три билборда отвън града “, само че съумя да надделее.

Дел Торо също бе отличен с „ Оскар “ за постановка, а лентата, която имаше общо 13 номинации, получи статуетка и за сценография, и за кино музика (Александър Десплат).

Франсис Макдорманд, която през годините е номинирана общо 5 пъти, пък завоюва „ Оскар “ за Най-добра основна женска роля за „ Три билборда отвън града “. Това е втората й статуетка след именития „ Фарго “ от 1996 година

В категорията Най-добра основна мъжка роля също нямаше огромни изненади. Призът отиде в ръцете на Гари Олдман за ролята му на Уинстън Чърчил в „ Най-мрачният час “. Тимоти Шаламе, повече шанс следващата година!

Любопитен факт – самият Олдман притегля гримьора Казухиро Цужи, който е напуснал Холивуд, с цел да се занимава с изящни изкуства. Това е едно от изискванията, което артистът слага, с цел да се снима във кино лентата. И не инцидентно – Цужи получи „Оскар“-а за грим.

2018 mood 🙅🏿‍♀️🙅🏽‍♀️👠👠 @huffpost #oscars

Публикация, споделена от Ladies Get Paid (@ladiesgetpaid) на Мар 4, 2018 в 9:18 PST

Първата връчена статуетка на церемонията довечера – за поддържаща мъжка роля, отиде при Сам Рокуел за осъществяването си като расистко и не изключително мъдро ченге в „Три билборда отвън града“. Той се конкурираше с екранния си сътрудник Уди Харелсън. Рокуел благодари на фамилията си, както и на актрисата в основната роля Франсис Макдорманд.

Същевременно Алисън Джени завоюва премията за поддържаща женска роля – за ролята на майката на скандалната фигуристка Тоня Хардинг във кино лентата „Аз, Тоня“.

Научнофантастичният шедьовър „ Блейд Рънър 2049 “ бе отличен с два „ Оскар “-а – за операторското майсторство (Роджър Дийкинс, който има общо 13 номинации) и образни резултати.

Победител в категорията за най-хубав приспособен сюжет е 90-годишният класик Джеймс Айвъри за „Назови ме с твоето име“ по романа на Андре Асиман. Айвъри е прочут и с филмите „Имението Хауърдс енд“ и „Остатъкът от деня.

I love Frances McDermond. She’s a weirdo
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР