„Държавният зрелостен изпит в област в Ловеч протича напълно нормално

...
„Държавният зрелостен изпит в област в Ловеч протича напълно нормално
Коментари Харесай

Близо 47 000 зрелостници полагат матура по БЕЛ на тест номер 13

„Държавният зрелостен изпит в област в Ловеч протича изцяло обикновено и спокойно“. Това разяснява в изявление за предаването „Хоризонт до обед“ Иваничка Буровска, шеф на РУО-Ловеч:

„Всички зрелостници са стигнали до учебно заведение. Заели са си в уречения час местата в изпитните зали и няма никакви проблеми. Учениците, които са се явили на държавен зрелостен изпит по български език и литература в област Ловеч са 749 от 777 позволени, т.е. имаме 28 възпитаници, които не са се явили. Имаме и недопуснати ученици“.

Без сигнали за нарушавания мина полагането на първия държавен зрелостен изпит в Ямболска област. От 651 позволени възпитаници, 35 не са се явили, осведоми кореспондентът ни Даниела Костова. 

616 възпитаници са се явили на зрелостния изпит по литература в региона, като заявки за полагане на матура са подадени от 748 завършващи, изясни началникът на Регионалното ръководство на образованието Стойко Стойков. 



Но една част от тях не са позволени, защото не са приключили сполучливо 12-и клас. 

В петък на втория зрелостен изпит от профилираните гимназии ще се явят 366 възпитаници, като 140 от тях са предпочели матура по британски език.  От професионалните гимназии изпит ще държат 363 зрелостници. 

Цялото изявление с Иваничка Буровска можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР