„Беден човек не съм!“Това каза Владислав Горанов, бивш министър на

...
„Беден човек не съм!“Това каза Владислав Горанов, бивш министър на
Коментари Харесай

Владислав Горанов за ареста си: Отчаян политически акт! Това беше изнасилване от институциите

„Беден човек не съм!“

Това сподели Владислав Горанов, някогашен министър на финансите в кабинетите Борисов, на въпрос на БиТиВи дали е излязъл по-богат от политиката. Горанов показа, че в този момент взима заплата от частен бизнес близка до тази, когато е бил депутат.

По време на престоя ми в ареста изпитвах малко яд и много горест. Чудех се за какво се случва тъкмо в този момент, показа някогашният финансов министър.

,,Да арестуваш водача на опозицията е обезверен политически акт, който цели да реши някакви други проблеми“, добави Горанов и посочи, че е бил задържан с едно прессъобщение на Министерство на вътрешните работи.

Трябва да си зададем въпроса дали този 30-годишен преход е бил задоволителен, тъй като това беше обезчестяване от институциите, цялостна простотия, разяснява задържането си Горанов.

По отношение на хазартния бизнес на Васил Божков някогашният финансов министър призна, че в случай че не е бил сигналът на братя Найденови, евентуално и до ден-днешен избягалият в Дубай предприемач е щял да печели от „търкането на билетчета“.

Владислав Горанов разкри дали е желал в миналото облаги и разгласи: Петков ще носи виновността за нарушаванията на закона

Вероятно нямаше да забележим дупката в бюджета, в случай че не бяха братя Найденови. Ако не беше спорът сред тях и него, надали и до през днешния ден щеше да се разбере, че ощетява хазната. Може би беше неточност, че тогава се предоверихме на ръководителя на комисията по хазарта, назначен по време на ръководството на Орешарски, изясни Горанов.

Той разкри още, че финансовите доклади на фирмите, организирали хазартните игри на Божков, са качени в Търговския указател без да могат да бъдат разчетени и това го е направил чиновник от Агенцията по вписванията. В тази връзка Владислав Горанов прикани правосъдният министър Надежда Йорданова да се заеме с този случай.
„ Аз допускам сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на Иван Гешев, тъй като с това си деяние по едно и също време и незабавно министър председателят лиши опцията на своите съдружни сътрудници от през днешния ден да приказват за господство на правото. Те нямат право, нямат никакъв мотив “, уточни още някогашният финансов министър.

Арестите трансфораха непремереното, само че незаканно влизане в президентството в детска игра “, счита Горанов.

Бившият финансов министър сподели, че той персонално е бил задържан с прессъобщение по малкия екран. По това време Горанов се е намирал в дома си, където е гледал телевизия със чиновници на Министерство на вътрешните работи, до момента в който се правят претърсвания и изземвания. „ Самото събитие, че някой е задържан с прессъобщение приказва за пороците в системата. Без необикновен драматизъм мога да попитам дали 30 години преход са били задоволителни за политическа система, която не разрешава обезчестяване на институциите “, сподели някогашният министър.

Относно конференцията на Васил Божков, в която той още веднъж непосредствено упрекна някогашния министър председател и финансовия министър в рекет, Горанов отхвърли да разяснява. „ Доживяхме някой да рекетира Божков, че и да го заплашва “, сподели Горанов.

По думите му в случай че не беше спорът сред Божков и неговите бизнес сътрудници, надали страната щеше да разбере, че се е случвало нещо неправилно в Комисията по
хазарта.

„ Като гледаш числата и виждаш повишаване, което не ти дава съображение да смяташ, че се случва нещо неправилно. Може би беше неточност, че се предоверихме на тогавашния ръководител на Комисията по
хазарта, който беше назначен от държавното управление на Орешарски “, сподели още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР