“В момента войници на по 18 години се стрелят в

...
“В момента войници на по 18 години се стрелят в
Коментари Харесай

“Диктаторът в Москва”: Кирил Петков заговори за хиляди умрели руски и украински войници

“В момента бойци на по 18 години се стрелят в студа и не знаят за какво. Защото един деспот в Москва е взел едни неверни решения. Тук въобще не става въпрос за съветския народ, аз имам доста другари в Русия, които сега се чудят какво се случва. Тук става въпрос за един деспот, който взе ужасяващи решения. Вече няколко хиляди са умрели от двете страни. Много хора се крият по мазетата. Българското малцинство в Украйна сега е застрашено”, съобщи министър председателят Кирил Петков след изключителното съвещание на Министерския съвет.

Той разяснява и националния интерес на България. “Националният интерес е един и това е, когато виждаме неправда, несправедливост – в тази ситуация имаме два славянски народа и единия нападна без причина”.

Петков акцентира, че България не може просто да наведе глава.

“Идеята, че България би трябвало да е по-ниска от тревата и приказката “наведена глава, сабя не сече” – това не е народен интерес. В народен интерес е България да има ясна позиция, когато сме сигурни, че една страна, без значение дали е велика мощ или не, прави нещо погрешно, тя би трябвало да може да отговори с явен глас”, добави той.

Премиерът беше безапелационен, че единствено общото решение на равнище Европейски Съюз, в един глас, може да има чуваемост от Руската федерация.

“Аз съм доста благополучен, че българската позиция не утихна, не се снижи, не беше безмълвния сътрудник, а декларирахме с ясна позиция това, което сега е безспорна неправда”, изясни Петков.
Зелен кулоар има за 190 българи от Киев 
“Зеленият кулоар съумя да се реализира. Извън кварталите на Киев към този момент са 190 българи и се надяваме да съумеят да стигнат до границата здрави и живи”, сподели още министър председателят във връзка с евакуацията на нашите сънародници от украинската столица.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР