“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев

...
“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев
Коментари Харесай

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” със специална прожекция в Брюксел

“Светът е огромен и избавление дебне отвсякъде” на Стефан Командарев ще има специфична прожекция в Брюксел за завършването на българското европредседателство. Филмът ще бъде показан от главния му продуцент Стефан Китанов, оповестиха от “Арт фест”.

Прожекцията се провежда от клуба Art et Culture към Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз и неговия президент и ще бъде през днешния ден в Justus Lipsius Press room.

“Светът е огромен и избавление дебне отвсякъде” по едноименния разказ на Илия Троянов е копродукция на България, Германия, Унгария, Словения и Сърбия. Проектът получи поддръжката на 11 национални и паневропейски фонда и се радваше на сериозен интерес от публиката по целия свят. Филмът взе участие в над 85 интернационалните фестивала, получи 30 награди, бе публикуван в над 90 страни по целия свят и е единственият български филм в късия лист с девет номинации за чуждоезичен “Оскар”, напомнят от екипа.

“Светът е огромен и избавление дебне отвсякъде” е историята на Алекс, който благодарение на харизматичния си дядо Бай Дан подхваща странствуване с тандем и табла в търсене на самия себе си. В основните функции са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Ани Пападопулу, Людмила Чешмеджиева, Васил Василев – Зуека, Павел Поппандов, Благовест Мутафчиев, Стефан Вълдобрев – създател и на музиката във кино лентата.

Сценарият е на Стефан Командарев, Душан Милич, Юрий Дачев и Илия Троянов. Оператор е Емил Христов, сценограф – Анастас Янакиев, художник по костюмите – Марта Миронска.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР