“Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред парламента.

...
“Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред парламента.
Коментари Харесай

БСП внесе предложение за отмяна на лятната ваканция за парламента

“Срещнахме се с майките на деца с увреждания пред Народното събрание. Уверихме ги, че поставихме изискване на държавното управление да внесе законодателни оферти до края на юли. Ние имаме подготвеност с съответни текстове. Информирахме ги, че изпълнихме уговорката си към тях и „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание план за решение за анулация на лятната почивка на Народното събрание. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Проектът на решение е със следните претекстове: „ Търпението на хората с увреждания е изчерпано, заради очевидната и безспорна неспособност да оживяват в изискванията, в които ги слагат българското държавно управление и парламент. Тази група се нуждае от социална поддръжка, в най-голяма степен. Отказът на страната да извърши уговорките си към тази най- уязвима група от популацията води до действителни човешки нещастия. Докато майките и децата с увреждания стачкуват пред Народното събрание, излизането на депутатите във почивка би представлявало неприемлив акт на безсърдечие и безнаказаност. Отсъствието на властта в такава конюнктура би довело до голям брой премеждия за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже даже съдбовно.

Сложността на тази материя, както и нуждата от координиране на законодателството с организациите на хората с увреждания, профсъюзите, работодателските организации, институциите и други вършат процеса на направа на работещо законодателство сложен и муден. Именно по тази причина, ние вършим предложение да се отдели месец август единствено на тази тематика, с което да се обезпечи задоволително време за направа, координиране и приемане на работещи решения, които да доведат до действителни резултати за хората с увреждания. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР