“Операционна система Ева” или OS: EVA, както авторите са оформили

...
“Операционна система Ева” или OS: EVA, както авторите са оформили
Коментари Харесай

Модерното изкуство: три нюанса ново

“Операционна система Ева” или OS: EVA, както създателите са оформили заглавието на изложбата в изложба “Нюанс”, е кураторски план на Христина Бобокова. Той включва твобрите на три дами – Надежда Розева-Грийн (съвременен медал), Емануела Ковач (графика) и Нина Лишовска (скулптура – метал и стъкло).

Изложбата беше открита на 27 февруари и към момента може да бъде прегледана до края на този уикенд. Идеята, която стои зад плана, е обяснена от създателите по следния метод.
 nina  os1  os
“Операционната система е съществена движеща част от цялостния компютърен систематичен програмен продукт, който ръководи и координира ресурсите и дейностите на хардуера и софтуера. Оценка за съвместимост разпределя дилемите по време, възнамерява и пресмята ефикасността на прилагане на опциите на системата, тя е медиатор и реализатор. Така и актуалната жена е съществена движеща част в избрани аспекти от живота, тя влиза в ролята на разпределител, основен или вторичен реализатор в действия от всевъзможен темперамент. Отделно самата дамата като субект, се задвижва и от напълно разнообразни по темперамент кодове.

Творбите на Розева-Грийн, Ковач и Лишовска са особено основани за плана OS:EVA. И трите авторки са одобрени са в региона и жанра в който работят, вълнуват се от разнообразни обществени и публично значими тематики, както търсят отговори и на по-интимни и персонални, всемирен или метафизичен въпроси. Използват разнообразни изразни техники, което прави тяхното общо показване допълващо се и даващо една добра визия за изключителните благоприятни условия на актуалната жена създател. Работа и на трите дами впечатляват с компликацията и изключителната точност на направата, вниманието към детайла, повърхностите, тактичност и експресивност в иконографията и представянето на облиците. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР